tag:blogger.com,1999:blog-49610055935226428732024-03-08T10:13:05.397+02:00D'ale gurii pe-ntelesul tuturorPentru ca in cele din urma foamea bate lenea, chiar si in cazul celor mai puturosi si pentru ca vine o vreme cand trebuie sa pui ceva mai acatari pe masa, am adunat aici retete pe toate gusturile: de pe la noi, de pe la altii, fierte, fripte, coapte, prajite, preparate cu sau fara voia lor. Am testat si tras in poza zeci de retete si, ca sa fie treaba treaba, le-am pus aici sperand ca o sa va lase gura apa.Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.comBlogger150125tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-81652214522384715002013-05-02T11:40:00.001+03:002013-05-02T11:40:34.187+03:00SOMON CU LEGUME IN SOS DE VIN ALB
Arata bine? Nici nu va inchipuiti cat de repede si usor se prepara iar gustul este absolut deosebit!
Ingrediente: 300-400g somon (file sau rondele)
Legume dupa preferinte: 2-3 rosii, 2 dovlocei mici, 1 vanata mica, 2 ardei grasi (eu am luat culori diferite), o ceapa mare rosie sau Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-79026352535258982712013-04-29T15:06:00.000+03:002013-04-29T15:07:10.712+03:00PASTE CU PESTE AFUMAT IN SOS ALB
Am citit mai multe retete de paste cu peste afumat, am pus cate ceva de la altii, ceva de la mine si mi-a placut ce a iesit. Asadar, iata retea mea :).
Ingrediente: 400g paste (eu am folosit penne)
150g peste afumat (am pus macrou)
100g bacon (de dragul aromei)
&Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-7572275638617405072013-04-18T12:27:00.001+03:002013-04-18T12:28:02.205+03:00Saleuri cu chimen, cascaval, susan, mac
Cel mai simplu si rapid aperitiv care implica si cuptorul! Nu e nici costisitor si orice incepator il poate prepara cu usurinta. Unde mai pui ca e si de mare efect :). Pentru diversificare, eu am facut cu mac, susan, chimen si cascaval dar asta nu va impiedica sa faceti doar cu ce va place sau chiar sa combinati ingredientele.
Ingrediente: 800g aluat foitaj
Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-41770647971173034642013-04-16T12:52:00.001+03:002013-04-16T13:12:45.942+03:00CIUPERCI UMPLUTE CU BACON SI PESTE AFUMAT
Am gasit reteta asta intr-o revista si am salivat la poza pana ce m-am hotarat sa dau fuga la magazin si sa-mi iau ce trebuie, nu de alta, dar ma temeam ca n-o sa pot dormi de grija ciupercilor astora... Zis si facut! Va prezint reteta asta simpla dar de maaare efect, ciupercile se pot servi si calde ca garnitura dar si reci ca aperitiv.
Ingrediente: 1kg ciuperci champignon cat mai mari
&Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-59907473526935968682012-09-17T16:04:00.000+03:002012-09-17T16:04:48.079+03:00CARTOFI CU UNT
Saptamana trecuta am servit aceasta garnitura interesanta si in timp ce mancam, ma gandeam la doua lucruri: ce plasa mi-am luat cand am ales garnitura asta pentru ca mi s-a parut fara gust dar ce potential ar avea cartofii astia cu unt daca ar fi gatiti cum trebuie... prin urmare, m-am pus pe treaba si va prezint o garnitura nou-nouta (cel putin pt mine) si foarte gustoasa :). Mentionez ca Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-25289859809084839122012-03-05T19:11:00.002+02:002012-03-05T19:11:49.750+02:00CIORBA DE FASOLE CU AFUMATURA
Daca ati rasfoit putin blogul, ati observat probabil ca la capitolul supe/ciorbe nu stau prea grozav. Asta nu se intampla pentru ca nu stiu sa fac ciorbe ci pentru ca nu prea mancam cine stie ce iar ciorba nu mi se pare genul de preparat pe care sa-l fac intr-o cantitate prea mica. Dar din cand in cand mi se face pofta de o ciorba si pun oala pe foc numaidecat!
Ingrediente: 500g fasole (Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-60380445684349862682012-02-27T11:40:00.001+02:002012-02-27T11:40:52.475+02:00TOCANA DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR
Reteta este a mamei si e de fapt un fel de ghiveci adaptat la cam ce ai prin casa... legumele pot varia si puteti jongla foarte simplu cu ingredientele, este o mancarica dietetica fara ulei (se bazeaza doar pe grasimea din carne) si se face foarte usor.
Ingrediente: 750g carne de pui (de care doriti, dezosata sau cu os, cubulete sau bucati)
&Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-69298267537825312592012-02-08T13:44:00.000+02:002012-02-08T13:46:57.300+02:00TORTA CAPRESE
Acest preparat tipic napoletan tine si de foame si de dulce, nu contine faina (deci 0 gluten) si poate fi ornat si festiv daca cere ocazia, sau servit pur si simplu la micul dejun cu un pahar de lapte batut. Nu e gretos, e satios si nu-ti trebuie mai mult de o felie, contine migdale care sunt foarte gustoase si iti satisface pe deplin pofta atunci cand simti nevoia sa te indulcesti.
Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-59357955132310487982012-02-06T14:21:00.001+02:002012-02-06T14:23:42.302+02:00SPAGHETE CU PUI SI LEGUME
Foarte similara cu taiteii de orez cu pui si legume, aceasta reteta merge facuta ori de cate ori esti in pana de idei pentru ca se intampla sa ai o mare parte din ingrediente in casa, daca nu chiar pe toate. Taiteii de orez poate nu ii achizitionezi toata ziua, buna ziua, dar pastele sunt genul de alimente pe care le iei din magazin "sa fie", chiar daca poate mai ai cateva pachete acasa. Cu Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-56470437741377900262012-01-31T18:48:00.000+02:002012-01-31T18:48:46.126+02:00BRIOSE CU NUCSOARA SI CIOCOLATA
Dupa cum v-am marturisit cand am postat reteta de briose cu ciocolata si alune, la noi au creat o mica dependenta si la cateva zile, am facut altele. Am schimbat reteta pentru ca sunt zeci de retete de briose in reviste si pe net, prin urmare am zis sa incerc si altfel, poate imi plac mai mult. Sincera sa fiu, mi-au placut la fel de mult ca celelalte, au iesit la fel de pufoase dar acestea Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-43473176004841521422012-01-30T11:03:00.001+02:002012-01-30T11:03:36.418+02:00VITA CU OREZ SI LEGUME
Acum cateva zile eram in pana de idei, faceam deserturi in continuu dar nu mai aveam nicio idee pentru felul principal. Din fericire, aveam un pachet de carne de vita in congelator si m-am gandit sa il gatesc sa scap de o grija :)
Ingrediente: 500g carne de vita (eu am avut ceafa, dar puteti pune orice)
 Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-75725869500079902252012-01-27T12:03:00.000+02:002012-01-27T12:49:45.349+02:00TORT DE MERE CU CREMA DE ZAHAR ARS
Credeti-ma pe cuvant cand va spun ca poza asta nu-i face cinste, daca ar putea macar sa vorbeasca despre combinatia de mar copt si zahar caramel, ce bine ar fi... Eu m-am indragostit de tortul asta, cine a zis ca e o nebunie de tort, a avut maaare dreptate! Sotul meu (care nu e deloc usor de multumit gastronomic vorbind, cu toate ca nu imi reproseaza nimic dar se vede cand nu ii place ceva) aClaudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-5474028991518814272012-01-24T19:40:00.000+02:002012-01-24T19:40:52.999+02:00BRIOSE CU CIOCOLATA SI ALUNE
N-am mai facut briose pana acum insa a inceput sa imi placa. Prin urmare, la cateva zile dupa ce am preparat reteta asta, am mai facut un rand de briose dar altfel si urmeaza sa postez si reteta respectiva. Briosele pe care le stiam eu (din comert) sunt cam inecacioase si nu ma incanta prea tare ideea, insa acestea n-au iesit deloc asa, sunt pufoase si gustoase iar dupa ce ai mancat una, Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-79215065417405170452012-01-24T12:46:00.000+02:002012-01-24T12:46:08.944+02:00FUSILLI CON CARNE
Marturisesc ca pentru prepararea acestei retete m-am inspirat putin din cea pentru lasagna sau chiar cea pentru musaca. Nu stiam ce sa gatesc intr-o zi si m-am decis sa fac paste, dar vroiam ceva ce nu mai mancasem pana atunci si uite asa mi-a venit ideea sa le prepar in acest fel. Ne-au placut foarte mult, cu siguranta vom repeta figura pentru ca sunt foarte gustoase.
Ingrediente: unClaudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-76591736323817603382012-01-20T10:16:00.000+02:002012-01-20T10:16:26.442+02:00CHEC CU MERE
Am preparat acest chec odata cu cel cu pere, compozitia de baza este aceeasi, difera insa fructele si felul in care se comporta ele in timpul coacerii. Si aroma este diferita, evident, pentru ca fructele isi lasa putin din zeama proprie si compozitia prinde un gust aparte.
Ingrediente: 250g faina
 Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-78880561328291564242012-01-19T12:30:00.000+02:002012-01-19T12:30:26.956+02:00MUSCHI IN SOS VANATORESC
Aceasta reteta a fost pregatita cu muschi de porc, insa atata vreme cat lasati carnea la macerat cateva ore sau de pe o zi pe alta, se poate pregati si cu vita. Pe mine m-a tentat ideea de fel complet, adica odata ce am pregatit asta, nu mai e nevoie decat de o eventuala salata sau niste muraturi. E la fel de bun si a doua zi iar daca o pregatiti pentru o masa importanta, o puteti prepara Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-36563329011309797412012-01-13T16:24:00.000+02:002012-01-13T16:24:43.418+02:00FURSECURI CU ALUNE SI CIOCOLATA
Pentru pofticiosii de toate varstele, am pregatit o reteta simpla de fursecuri, ca tot aveam formele in casa si nu le folosisem inca :). Daca nu aveti forme deosebite, puteti folosi un pahar potrivit si nu va fi nici o problema, gustul va ramane acelasi ;). Eu mi-am procurat formele din Carrefour, au costat pana in 10 lei, sunt din plastic si setul cred ca e de 8 (daca nu cumva a mai pierdutClaudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-79028776292189677162012-01-13T11:47:00.000+02:002012-01-13T11:47:11.162+02:00PLACINTA DE CARTOFI CU AFUMATURA
Celor carora le plac cartofii gratinati, le va placea cu siguranta si aceasta placinta pentru ca e foarte similara insa are o aroma deosebita datorita faptului ca se prepara cu branza in loc de cascaval si pentru ca se adauga si ceva afumatura. Reteta originala (peste care am dat eu) era putin mai banala si am simtit nevoia sa-mi pun amprenta pentru ca vroiam sa prepar ceva care sa poate fi Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-3681979042509135022012-01-10T22:41:00.000+02:002012-01-10T22:41:41.136+02:00PUI DULCE ACRISOR
Trebuia s-o fac si pe asta, gustul dulce-acrisor nu e in topul preferintelor mele dar nici nu-mi displace. Sotului insa, ii place foarte mult acest preparat si nu aveam cum sa nu-i pregatesc ceva ce stiam ca o sa-i faca o bucurie. Aromele sunt intr-adevar deosebite si merge la fix cu orez, cel din imagine este pregatit foarte simplu, mai exact fiert si apoi calit cu putin unt, sare si piper.
Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-13729728929905608762012-01-10T12:18:00.000+02:002012-01-10T12:19:07.098+02:00POALE-N BRAU
Placinte moldovenesti cu aluat de cozonac si branza dulce. Cam asa s-ar descrie pe scurt faimoasele poale in brau. E prima oara cand fac dar cu siguranta voi mai face pentru ca sotului i-au placut ffffoarte mult si adevarul este ca tin si de foame si de dulce, daca intelegeti ce vreau sa spun :). Desi mama soacra e moldoveanca si m-ar fi putut ajuta, am tinut in mod deosebit sa le pregatesc Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-2222735615881202022011-12-20T23:07:00.001+02:002011-12-20T23:10:43.716+02:00FRIPTURA CU SOS BRUN
Nu-i asa ca arata bine? :D E si foarte buna, credeti-ma pe cuvant :p. A fost premiera si sotului i-a placut atat de mult, incat e musai sa mai fac si altadata. Eu am dat peste reteta asta intr-o revista dar am schimbat ceva care cred ca e exact esentialul. O sa va explic ce scria acolo si cum am facut eu de fapt, cert e ca a iesit foarte aromata si merge facuta macar la ocazii, daca nu mai Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-11636670059710407582011-12-20T22:25:00.000+02:002011-12-20T22:25:42.905+02:00TAITEI DE OREZ CU LEGUME
Pentru cei care tin post si nu numai, va prezint o reteta rapidissima de taitei de orez cu legume si sos de soia. Sosul de soia e pe toate drumurile, legumele n-au dat (inca) bir cu fugitii de pe piata, taiteii de orez pot fi inlocuiti si cu cei din faina sau chiar spaghete, daca nu gasiti (desi au cel putin in toate hypermarketurile).
Ingrediente: un pachet taitei de orez
 Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-19863681428643311892011-12-12T11:12:00.001+02:002011-12-12T11:29:34.240+02:00SPAGHETE NAPOLI (VITA SI CIUPERCI)
Una dintre cele mai usoare retete cu paste este aceasta, insa gustul poate fi destul de sofisticat daca va folositi putin imaginatia. Nu aveti nevoie de multe ingrediente, timpul total de preparare este de cca 45 minute si sunt la fel de bune si a doua zi :).
Ingrediente: 400g spaghete
Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-948194217954963202011-12-09T15:20:00.001+02:002011-12-09T15:41:15.808+02:00CHEC CU PERE
Zilele trecute as fi mancat ceva dulce, dar nu orice, ci un chec sau cozonac. Cum nu m-am apucat inca de cozonaci, am rasfoit o revista si am dat peste o reteta de chec cu pere. Ca in multe alte cazuri, una scrie, alta trebuie sa faci, mai ales daca ai mai facut vreun chec, doua la viata ta. De exemplu, cantitatea de zahar mi s-a parut imensa si bine am facut ca am pus mai putin, fiindca Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4961005593522642873.post-84333032435351722282011-12-07T21:44:00.001+02:002011-12-07T22:13:36.048+02:00PULPA DE PORC FRAGEDA SI AROMATA
Ceea ce urmeaza sa va povestesc e o reteta simpla de tot, chiar si pentru cei mai incepatori incepatori care ar fi tentati sa o incerce :). Necesita ceva pregatire insa discutam de o complexitate minima, o sa vedeti despre ce este vorba. Sa pregatiti carnea dureaza maaaaaxim 10 minute, ideal este sa o lasati la macerat de seara pana dimineata sau macar cateva ore, iar la cuptor se tine cca Claudia Ciobanuhttp://www.blogger.com/profile/18291864007582174060noreply@blogger.com0