By Claudia Ciobanu |
Poza asta imi lasa gura apa... si nu zic asta pentru ca imi place sa ma laud singura, ci pentru ca imi e foame si pateurile s-au terminat :(. Aveam niste branza dulce in frigider (facuta in casa din lapte de tara) si o tot ocoleam de vreo saptamana... fara un motiv anume. Prin urmare, m-am gandit sa fac niste pateuri pentru ca nu dureaza mult si stiam ca isi fac treaba de minune :)
Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj frantuzesc
cca 300-400 g branza dulce
3-4 oua
3-4 linguri mari de zahar
1 pachet de stafide aurii (100g)
1 pliculet zahar vanilat, esenta de vanilie
zahar pudra
Mod de preparare: Am dezghetat aluatul in mod natural si am pregatit branza amestecand-o intr-un bol cu ouale, zaharul, vanilia si stafidele. Am pornit cuptorul ca sa fie bine incins pentru mai tarziu.
By Claudia Ciobanu |
Am presarat faina pe masa si am intins foaia de aluat, dupa care am portionat-o in patrate aproape la fel (nu imi ies niciodata de aceeasi marime) si am pus cate o lingura mare de branza in mijloc.
By Claudia Ciobanu |
Am impachetat apoi fiecare patratel ca atunci cand impaturesti o foaie in 2 si am presat marginile cu furculita.
By Claudia Ciobanu |
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am asezat fiecare pateu la o mica distanta de celelalte.
By Claudia Ciobanu |
Am dat la cuptor aproximativ 40 de minutele, la foc mic. Un detaliu important: introduceti tava in cuptor la ultimul nivel (cel de sus) pentru ca asa se coace foarte bine orice prajitura!
Cand s-au rumenit, am scos tava de la cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar tos.
By Claudia Ciobanu |
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu