PATEURI CU BRANZA DULCE SI STAFIDE

By Claudia Ciobanu


Poza asta imi lasa gura apa... si nu zic asta pentru ca imi place sa ma laud singura, ci pentru ca imi e foame si pateurile s-au terminat :(. Aveam niste branza dulce in frigider (facuta in casa din lapte de tara) si o tot ocoleam de vreo saptamana... fara un motiv anume. Prin urmare, m-am gandit sa fac niste pateuri pentru ca nu dureaza mult si stiam ca isi fac treaba de minune :)


Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj frantuzesc
                   cca 300-400 g branza dulce
                   3-4 oua
                   3-4 linguri mari de zahar
                   1 pachet de stafide aurii (100g)
                   1 pliculet zahar vanilat, esenta de vanilie
                    zahar pudra


Mod de preparare: Am dezghetat aluatul in mod natural si am pregatit branza amestecand-o intr-un bol cu ouale, zaharul, vanilia si stafidele. Am pornit cuptorul ca sa fie bine incins pentru mai tarziu.


By Claudia Ciobanu

Am presarat faina pe masa si am intins foaia de aluat, dupa care am portionat-o in patrate aproape la fel (nu imi ies niciodata de aceeasi marime) si am pus cate o lingura mare de branza in mijloc.


By Claudia Ciobanu


Am impachetat apoi fiecare patratel ca atunci cand impaturesti o foaie in 2 si am presat marginile cu furculita.

By Claudia Ciobanu


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am asezat fiecare pateu la o mica distanta de celelalte.


By Claudia Ciobanu

Am dat la cuptor aproximativ 40 de minutele, la foc mic. Un detaliu important: introduceti tava in cuptor la ultimul nivel (cel de sus) pentru ca asa se coace foarte bine orice prajitura!

Cand s-au rumenit, am scos tava de la cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar tos. 

By Claudia Ciobanu


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare