By Claudia Ciobanu |
Imi plac deserturile cu branza dulce, indiferent ca vorbim de placinte sau prajituri. Se fac repede, sunt gustoase si pe gustul multora. Va propun o varianta simpla de placinta, nu aveti nevoie de prea multe ingrediente si puteti contribui si voi cu propria imaginatie :).
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj (800g)
cca 500g branza dulce
4-5 oua (ouale "leaga" bine compozitia in timpul coptului, puteti pune si mai putine insa)
4-5 linguri de zahar (depinde cat de dulce vreti sa iasa compozitia)
1 plic zahar vanilat
esenta de rom, vanilie
coaja rasa de la o lamaie
OPTIONAL: stafide (eu nu pun pentru ca nu-i mai plac sotului)
Mod de preparare: Se dezgheata aluatul in mod natural, adica il lasati sa se decongeleze la temperatura camerei. Intr-un bol incapator, amestecati branza dulce cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esentele si stafidele (daca doriti sa adaugati).
Se intinde foaia de foitaj pe masa presarata de faina si se taie in 7-8 fasii egale, pe orizontala. Aluatul in general are latimea cam cat o tava de aragaz, deci fasiile pe care le taiati vor avea acum lungimea cat latimea tavii. Asezati branza in mod egal pe fiecare fasie si rulati-o bine, ca sa nu iasa branza. Asezati fasiile rulate in tava tapetata cu hartie de copt, ca in imagine.
By Claudia Ciobanu |
Dupa ce ati asezat toate bucatile de aluat, ungeti-le cu un oua batut si presarati putin zahar pe deasupra, ca sa prinda o culoare frumoasa in timpul coptului. Se da la cuptorul incins in prealabil cca 35-40 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
De dragul aspectului, puteti presara zahar pudra deasupra cand s-a racit, insa eu am considerat ca nu mai e cazul daca tot am presarat zahar tos inainte sa introduc placinta la cuptor.
By Claudia Ciobanu |
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu