Acest preparat tipic napoletan tine si de foame si de dulce, nu contine faina (deci 0 gluten) si poate fi ornat si festiv daca cere ocazia, sau servit pur si simplu la micul dejun cu un pahar de lapte batut. Nu e gretos, e satios si nu-ti trebuie mai mult de o felie, contine migdale care sunt foarte gustoase si iti satisface pe deplin pofta atunci cand simti nevoia sa te indulcesti.
Ingrediente: 260g de migdale
300g ciocolata neagra
260g de unt
6 oua
60g amidon
1 pliculet praf de copt
170g zahar
un praf de sare
decorul este optional, se poate pudra cu 1-2 linguri cacao sau zahar pudra, sau puteti imbraca in glazura de ciocolata cum am facut eu (eu am folosit 200g ciocolata, una neagra si una cu lapte)
Mod de preparare: Se lasa untul sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp, porniti cuptorul ca sa fie incins bine, separati albusurile de galbenusuri si macinati migdalele impreuna cu 100g de zahar.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se raceasca (nu complet, ne trebuie calduta) pana cand ii vine randul :).
Untul moale se freaca spuma cu zaharul ramas, apoi se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza ciocolata topita si calduta. La final, incorporati "faina" de migdale (samburii de migdale macinati cu zahar, din aceasta opriti 2 linguri pentru tapetat tava), amidonul si praful de copt. Albusurile batute spuma cu un praf de sare se pun peste compozitia cu migdale si se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus.
Se unge cu unt o tava rotunda si se tapeteaza restul de migdale macinate, se aseaza compozitia in tava si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mic-potrivit cca 40-45 de minute.
Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca de tot, se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa bunul plac.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu