Va sfatuiesc sa planuiti in prealabil friptura de vita deoarece este indicat sa o lasati la fezandat de pe o zi pe alta. In felul asta se macereaza si iese frageda de ti se topeste in gura!
Ingrediente: 1 kg carne de vitel (am aproximat cantitatea)
3-4 catei usturoi
o ceapa
condimente dupa gust: sare, piper, cimbru, rozmarin, boia de ardei dulce, etc
2 cescute de ulei, o cescuta apa minerala sau sifon, o cescuta vin (preferabil alb)
Mod de preparare: Se portioneaza si se transeaza carnea. Intr-un vas, amestecam carnea cu usturoiul pisat, condimente, o cescuta de ulei, apa minerala (sifonul) si vinul. Se lasa la fezandat in frigider pana a doua zi.
Se curata o ceapa, se taie in 4 si se desprind foile una cate una. Se aseaza carnea intr-o tava si se pun foile de ceapa printre bucatile de carne. Se adauga zeama din vasul in care am lasat carnea la macerat, se mai adauga o cescuta de ulei si o cana de apa.
Daca nu ati incins cuptorul in prealabil, lasati focul tare primele 15 min si apoi la minim. Daca a fost deja aprins cuptorul, lasati focul mic de la inceput. Se tine la cuptor minim 1h30min, pana cand se rumeneste frumos pe ambele parti (verificati friptura periodic si intoarceti-o de pe o parte pe cealalta cand se rumeneste).
POFTA BUNA!
sotul tau e un barbat norocos!
RăspundețiȘtergereo sa-i reamintesc asta :))) oricum, el a fost cel mai bucuros cand am decis sa fac blogul asta :p
RăspundețiȘtergereFriptura de Vita foarte buna si extrem de gustoasa :D
RăspundețiȘtergere