Pescuind dupa o reteta autentica de pui shanghai, am constatat ca nu degeaba e proverbul acela care spune "cate bordeie, atatea obiceie", prin urmare am optat pentru cea care mi s-a parut cea mai aproape de adevar. Similar cu puiul cu susan, dar nu chiar acelasi lucru, puiul shanghai se distinge prin aroma speciala pe care i-o da sosul de soia, mustarul si mararul. Dar haideti sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba :).
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
2 lingurite de mustar
2 lingurite marar verde tocat
cca 100g amidon
2 linguri sos de soia
50g seminte de susan
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de grosimea unui deget. Pana ii vine randul, il lasam la scurs intr-o sita ca cea pentru spaghete. Ouale batute se amesteca omogen cu mustarul, mararul, 3 lingurite de amidon, sosul de soia, sarea si piperul. Pe o farfurie intinsa pudram amidon (nu e musai sa-l puneti pe tot o data, puteti completa pe parcurs) si pe alta seminte de susan (nu puneti toate semintele o data, completati pe parcurs).
Treceti bucatile de pui intai prin amidon, apoi prin amestecul cu ou si la final prin semintele de susan.
Se prajesc in baie de ulei si cand sunt rumenite frumos pe ambele parti, se scot intr-un bol tapetat cu servetele.
Noi am servit puiul cu un sos de usturoi si smantana (rece), se poate servi insa si cu sos rosu picant de exemplu.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu