PUI CU SUSAN



O banalitate de preparat care nu necesita mare efort si nici cine stie ce cunostinte. Insa e tare gustos si daca ati mai mancat de pe la altii, va propun sa incercati sa preparati treaba asta la voi acasa ca nu dureaza mult si merita!


Ingrediente: un piept de pui dezosat si fara piele
                  o ceasca de faina
                  2 oua
                  o lingura oregano
                  boia iute, boia dulce, sare, piper
                  50g seminte de susan (se gasesc la magazin fix in pungute de 50g si costa in jur de 1 leu)
                  2 linguri de pesmet 
                  ulei pentru prajit



Mod de preparare: Se taie puiul fasii dupa care se pregatesc 3 castronele cu urmatoarele: intr-unul bateti cele 2 oua si amestecati-le cu cele 2 tipuri de boia, oregano, sarea si piperul, in altul puneti faina iar in cel din urma, puneti semintele de susan amestecate cu pesmetul.



Se incinge uleiul in tigaie si se trec fasiile de pui prin faina, apoi prin amestecul cu ou si la final prin susanul cu pesmet. Se prajesc pana prind o crusta aurie si se scot intr-un castron tapetat cu servetele care vor absorbi o parte din uleiul retinut in timpul prajirii.




Se poate servi cu sos de usturoi sau cu o garnitura de orez.


POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare