CHEESECAKE

By Claudia Ciobanu

Eu sunt fan declarat cheesecake... numai ca pe caldura asta, evit cuptorul pe cat posibil si incerc sa gatesc preparate rapide. Am cumparat o revista cu preparate rapide si au cateva retete de praji fara coacere, asadar am material de lucru pentru ceva timp de acum incolo :). Prajitura asta a fost facuta in cea mai mare tava rotunda pe care o posed si s-a mancat atat de repede incat ma gandeam sa mai fac una a doua zi... mi-a venit alta idee acum dar o s-o prepar din nou cat de curand pentru ca este delicioasa :D.


Ingrediente: 500g crema de branza (sau branza dulce scursa bine de zeama)
                     o cutie de mascarpone
                     400g biscuiti
                     100g unt
                     4 pliculete zahar vanilat si esenta de vanilie
                     fructe proaspete pentru decor (la alegere)



Mod de preparare: Incep cu o precizare si anume: va trebuie o tava rotunda cu inel detasabil (daca vreti sa scoateti prajitura din ea, daca nu... folositi o tava normala) si daca tava respectiva este mare, puteti dubla cantitatile de branza si mascarpone in cazul in care vi se pare ca iese praji prea joasa).

Se prepara intai blatul de biscuiti: se piseaza biscuitii in blender sau masina de tocat, se amesteca bine cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu untul moale la temperatura camerei. Cand se omogenizeaza, se aseaza pesmetul in tava si se preseaza cu podul palmei. Se da la rece pana se prepara crema. Branza dulce sau crema de branza se scurg bine de zeama (daca e cazul) si se mixeaza cu mascarpone, zahar vanilat si esenta de vanilie. Eu am folosit branza dulce preparata de mine din lapte, daca vreti sa stiti cum, gasiti reteta aici.Crema mixata bine (cat mai fin) se aseaza peste blatul de biscuiti si se da la rece 2-3 ore.


By Claudia Ciobanu


Cand vreti sa serviti prajitura, scoateti-o de la rece, desprindeti inelul tavii si ornati-o cu fructe proaspete dupa preferinte. Se poate servi cu sosuri (toppinguri) la alegere (fructe, ciocolata, caramel, etc).


By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare