BUTURUGI



By Claudia Ciobanu


Dupa concedii si plimbari, revin cu niste prajiturici rapide si fara coacere, asa cum imi plac mie :). Partea buna este ca sunt destul de satioase si nu-ti trebuie mai mult de una daca vrei sa te-ndulcesti, partea mai putin buna este ca trebuie sa le montezi cu atentie, o sa vedeti despre ce vorbesc :).

Ingrediente: 2 pachete biscuiti rotunzi (fara crema)
                  2 pachete de unt
                  4 pliculete zahar vanilat
                  esenta de vanilie si esenta de rom
                  2 lingurite de cacao
                  150g nuca sau alune macinate
                  100 ml de lapte
                  150g ciocolata rasa (preferabil neagra)

Mod de preparare: Se fac 2 creme in felul urmator: fiecare pachet de unt (moale, la temperatura camerei) se freaca bine cu zaharul vanilat (cate 2 pliculete la un pachet de unt). Intr-unul din bolurile cu unt si zahar, adaugam esenta de vanilie, iar in celalalt cernem cacao, adaugam esenta de rom si omogenizam cu nuca/alunele macinate. Astfel obtinem o crema alba si una neagra.
By Claudia Ciobanu
Buturugile se monteaza in felul urmator: inmuiem rapid un biscuite in lapte rece, punem un strat de crema, alba, apoi alt biscuite inmuiat in lapte peste care adaugam un strat de crema neagra, apoi alt biscuite si tot asa. Le puteti face cat de inalte vreti insa daca vreti opinia mea, cred ca 5 biscuiti sunt suficienti. Dupa ce le-ati montat, acoperiti-le cu crema neagra si rostogoliti-le prin ciocolata rasa (cu grija - de-asta spuneam ca necesita atentie). Eu am obtinut 12 buturugi, deci am folosit 60 de biscuiti.

Se lasa la frigider cateva ore si apoi sunt numai bune de servit!

By Claudia Ciobanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare