SOS ROSU CU PIEPT DE PUI SI CIUPERCI

by Claudia Ciobanu



Acest sos poate fi servit atat cu spaghete cat si cu piure.

Ingrediente:    500g ciuperci champignon (de preferat ciuperci crude dar daca nu se poate, puteti folosi ciuperci la conserva sau borcan)
                     4-5 rosii potrivite ca marime (daca nu aveti rosii, folositi un sos de rosii sau paste de tomate)
                     1 piept de pui dezghetat, dezosat si fara piele (evitati sa mancati pielea, este plina de toxine!)
                     1 ardei rosu
                     3-4 catei usturoi
                     o legatura patrunjel
                     sare, piper, oregano, cimbru
                 

Mod de preparare:

Cum decojim rosiile? Puneti o oala cu apa la fiert (suficient de mare cat sa cuprinda si sa acopere rosiile atunci cand le veti pune in apa). Spalati rosiile, decupati cotorul si taiatile pe fund in forma de X (nu foarte adanc), va va ajuta atunci cand va trebui sa le decojiti. Cand incepe apa sa fiarba, introduceti rosiile in oala si lasati-le 5-10 minute.Cand sunt gata, aruncati apa fierbinte si puneti oala sub jetul de apa rece ca sa raciti rosiile. Decojiti rosiile si tocati-le marunt/dati-le pe razatoare sau pasati-le la blender. Daca folositi blenderul, puteti pune si ardeiul spalat si tocat o data cu rosiile pentru a obtine o pasta omogena. Altfel, tocati ardeiul cat puteti de marunt si puneti-l in vasul cu rosiile maruntite.

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Cum pregatim pieptul de pui? Pieptul de pui se taie cubulete (evitati sa il decongelati la microunde, daca nu este complet dezghetat, este si mai usor de taiat!) si se pune intr-o tigaie le foc. Optional puteti pune inainte tigaia la incins cu putin ulei insa eu nu fac niciodata asa pentru ca folosesc tigai teflonate si nu am nevoie de ulei (este mult mai sanatos sa il rumeniti in suc propriu, lasandu-l in tigaie la foc potrivit, acoperit cu un capac si amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn).

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu










Cum pregatim ciupercile? Spalati-le bine si taiati-le dar nu foarte marunt pentru ca in contact cu temperatura ridicata, isi vor micsora considerabil volumul. 
Ciupercile maruntite se adauga peste pieptul de pui atunci cand acesta este rumenit si acoperiti din nou tigaia cu un capac amestecand din cand in cand. Nu se adauga apa deloc pentru ca ciupercile isi vor lasa propria zeama!

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu











Dupa ce se inmoaie ciupercile, adaugati rosiile si ardeiul si acoperiti din nou tigaia. Nu uitati sa amestecati din cand in cand :). Daca sosul este prea zemos, indepartati capacul. Dupa aprox 15 minute, adaugati usturoiul curatat si pasat cu obisnuitul cleste sau tocat cat se poate de marunt. Spre final, adaugati sare, piper, oregano, cimbru si optional patrunjelul tocat marunt.


POFTA BUNA!


By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare