CARTOFI CU ROZMARIN

Ingrediente: 0.5 kg cartofi
                     1 ceasca de ulei
                     rozmarin (evitati sa folositi rozmarin pisat, exista pe piata atat proaspat cat si uscat)
                     sare, piper

Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie cubulete (taiati cartofii mari). Se pun intr-o oala la fiert dar nu se fierb complet ca pentru piure (lasati-i sa fiarba aprox 5 maxim 10 minute). Se scot din apa cu o paleta si apoi puteti proceda in doua moduri:

1. se pun intr-un bol in care adaugam uleiul, rozmarinul, sarea si piperul. Amestecam omogen fara sa zdrobim cartofii si ii punem intr-o tava pe care o dam la cuptor pana cand se rumenesc cartofii.
2. se pune putin ulei in tava, se aseaza frumos cartofii si punem peste ei restul de ulei, rozmarinul, sarea si piperul. dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumenesc cartofii.

Timpul de coacere la cuptor este aproximativ 40 minute la foc mic-mediu.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare