PIURE DE CARTOFI CU SMANTANA SI PATRUNJEL

By Claudia Ciobanu

Daca v-ati saturat de piure de cartofi simplu (cum m-am saturat eu), incercati reteta asta. Pentru inca 5 minutele in plus, veti servi o garnitura mai buna, ca sa nu mai spun ca arata si mai bine in farfurie :D. Piureul este una dintre cele mai simple si rapide garnituri pe care le stiu, laolalta cu eternii cartofi prajiti, insa spre deosebire de acestia, este mai sanatos.


Ingrediente: 1 kg cartofi
                   50g de unt sau margarina
                   o ceasca de lapte
                   sare, piper
                   3 linguri de smantana
                   o legatura de patrunjel verde


Mod de preparare: Am curatat de coaja cartofii iar apoi i-am spalat si tocat. I-am asezat intr-o oala cu apa si sare avand grija sa fie complet acoperiti de apa.


By Claudia Ciobanu




I-am pus la fiert pana cand au inceput sa se zobeasca (minim 15 min de cand dau in clocot). Apoi i-am luat de pe foc, am scurs toata apa fierbinte si am adaugat laptele incalzit, untul, sarea si piperul.

By Claudia Ciobanu


De data asta i-am pasat cu banalul pasator de cartofi insa deseori folosesc mixerul si anume bratul special pentru pasat.

By Claudia Ciobanu


L-am lasat sa ii iasa sufletul (cum zice mama), mai exact sa se raceasca 5-10 minutele si am adaugat apoi smantana si patrunjelul tocat marunt. Am amestecat cu lingura pana la omogenizare si gata!


By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu



POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. Acum am încercat și eu rețeta și e o alternativa gustoasa. Am sa o mai prepar.

    RăspundețiȘtergere

Retete populare