CARTOFI LA CUPTOR

O reteta delicioasa de cartofi la cuptor, poate cei mai gustosi cartofi la cuptor pe care i-am mancat vreodata!


By Claudia Ciobanu


Ingrediente: 1kg de cartofi
                   Jumatate de pachet de unt (daca vreti sa gatiti low fat, folositi ulei - am facut si asa si sunt gustosi)
                   sare, piper, verdeturi (rozmarin, cimbru, patrunjel, etc).

Mod de preparare: Pentru ca au aparut deja pe piata, am luat cartofi noi (pana acum foloseam doar cartofi "vechi" si daca va grabiti, nu va recomand cartofii noi pentru ca timpul de preparare e putin mai mare). Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, nedecojiti.

By Claudia Ciobanu

Lasati-i sa fiarba aproximativ 15 minute (daca sunt cartofi noi, nu ii lasati mai mult de 10 min) iar dupa ce s-au fiert, lasati-i putin in apa rece ca sa ii puteti decoji. Ungeti o tava cu unt si incingeti cuptorul. Decojiti cartofii, taiati-i pe jumatate (daca sunt foarte mari, taiati-i in 4) si asezati-i frumos in tava unsa cu unt (daca sunt cartofi noi mai mici, nu mai e nevoie sa ii taiati). Puneti cate o bucatica mica de unt pe fiecare cartof (sau din loc in loc) si presarati cu sare, piper si verdeturi (recunosc ca exagerez putin cu untul dar sunt muuult mai gustosi asa :D).

By Claudia Ciobanu


Se tin la cuptor la foc potrivit aproximativ 45min. Se pot servi cu un sos de smantana sau cu usturoi.

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare