By Claudia Ciobanu |
Ingrediente: 1kg de cartofi
Jumatate de pachet de unt (daca vreti sa gatiti low fat, folositi ulei - am facut si asa si sunt gustosi)
sare, piper, verdeturi (rozmarin, cimbru, patrunjel, etc).
Mod de preparare: Pentru ca au aparut deja pe piata, am luat cartofi noi (pana acum foloseam doar cartofi "vechi" si daca va grabiti, nu va recomand cartofii noi pentru ca timpul de preparare e putin mai mare). Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, nedecojiti.
By Claudia Ciobanu |
Lasati-i sa fiarba aproximativ 15 minute (daca sunt cartofi noi, nu ii lasati mai mult de 10 min) iar dupa ce s-au fiert, lasati-i putin in apa rece ca sa ii puteti decoji. Ungeti o tava cu unt si incingeti cuptorul. Decojiti cartofii, taiati-i pe jumatate (daca sunt foarte mari, taiati-i in 4) si asezati-i frumos in tava unsa cu unt (daca sunt cartofi noi mai mici, nu mai e nevoie sa ii taiati). Puneti cate o bucatica mica de unt pe fiecare cartof (sau din loc in loc) si presarati cu sare, piper si verdeturi (recunosc ca exagerez putin cu untul dar sunt muuult mai gustosi asa :D).
By Claudia Ciobanu |
Se tin la cuptor la foc potrivit aproximativ 45min. Se pot servi cu un sos de smantana sau cu usturoi.
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu