Dupa cum v-am marturisit cand am postat reteta de briose cu ciocolata si alune, la noi au creat o mica dependenta si la cateva zile, am facut altele. Am schimbat reteta pentru ca sunt zeci de retete de briose in reviste si pe net, prin urmare am zis sa incerc si altfel, poate imi plac mai mult. Sincera sa fiu, mi-au placut la fel de mult ca celelalte, au iesit la fel de pufoase dar acestea difera prin aroma deosebita pe care le-o da nucsoara macinata.
Ingrediente: 350g faina
150g zahar (eu am pus brun pentru ca e mai sanatos)
un pliculet praf de copt
100g unt
4 oua
un praf de sare
250ml lapte
un pliculet zahar vanilat, 2 lingurite de nucsoara macinata
coaja rasa de la o lamaie (sau o lingurita esenta de lamaie)
100g ciocolata fara crema (eu am pus 50g ciocolata alba, 50g ciocolata cu lapte)
Mod de preparare: Pentru inceput, porniti cuptorul ca sa fie bine incins si topiti untul la microunde pentru ca avem nevoie de el caldut, nu fierbinte. Ouale se bat bine cu praful de sare, zaharul (inclusiv cel vanilat), esentele aromate si nucsoara intr-un bol, apoi se adauga untul topit si caldut. Peste acest amestec se cerne faina, praful de copt si treptat se incorporeaza si laptele.
Compozitia se pune cu lingura in forme speciale tapetate cu unt si faina sau hartie de copt, SAU, daca nu aveti forme speciale, folositi 2-3 hartiute pentru o briosa si asezati-le intr-o tava normala de copt. Nu depasiti cu mult jumatatea formei deoarece briosele cresc considerabil si pe deasupra presarati bucatelele de ciocolata.
Dati la cuptorul incins in prealabil cca 30 de minute, la foc potrivit, pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu