UNT CU MAMALIGA A LA BUNICA

By Claudia Ciobanu

Titlul se refera fix la un preparat "a la bunica" si nu la o denumire din meniul unui restaurant care vrea sa ne sugereze cum ca ar avea preparate traditionale. Bunica mea, femeie serioasa de la tara, imi facea unt cu mamaliga deseori cand petreceam vacantele la tara. Bineinteles ca preparatul mai contine si alte lucruri in afara de unt si mamaliga... dar ea asa il numea si prin urmare asa il impartasesc si eu cu voi :)

Ingrediente (pentru 4 protii): cca 250g branza sarata (de care vreti voi)
                                                6 oua
                                                100g unt
                                                mamaliga cata vreti (se poate servi si cu smantana daca va ramane)


Mod de preparare: Se fierb ouale moi (adica nu le fierbeti mai mult de 3-4 minute dupa ce a dat apa in clocot), se paseaza branza cu untul cu ce aveti la indemana si dupa ce ati reusit sa decojiti ouale, amestecati-le cu branza si untul pasat, zdrobindu-le si pe ele la randul lor.


By Claudia Ciobanu
Mamaliga se prepara in mod obisnuit si cand e gata, se acopera compozitia de branza unt si ou cu un strat gros de mamaliga. Puteti pune compozitia in boluri separate, delimitand portiile, sau intr-unul mare din care se poate servi fiecare.
Ca sa fie treaba treaba, noi am fript si cativa carnaciori afumati si am servit si cu gogosele de cartofi, pentru ca aveam si mergeau tare bine! :D

POFTA BUNA!



Un comentariu:

  1. multam mult!
    am crescut in ochii familiei cu aist preparat,pe care acum vreo 60 ani,
    bunica il ticluia cu mandrie si succes.
    va urez, multe bucurii.

    RăspundețiȘtergere

Retete populare