PIZZA

By Claudia Ciobanu


Fie ca vreti un blat pufos, clasic sau mai crocant, puteti prepara aluatul de mai jos si veti obtine ceea ce doriti: daca doriti un blat pufos, lasati aluatul la dospit cel putin 1-2 ore, daca doriti unul crocant, intindeti foaia in tava cat mai subtire iar daca doriti unul clasic, respectati exact instructiunile de mai jos. Compozitia de mai jos este pentru 4 pizza cu diametrul de aproximativ 25-30 cm

Ingrediente: Pentru aluat:
                     150g lapte
                     1 cescuta (80ml) ulei de masline sau de floarea soarelui
                     15g drojdie
                     faina cat cuprinde (nu va speriati, va explic mai tarziu)
                     sare

                     Pentru decor:
                     mozzarella si/sau cascaval
                     suc de rosii
                     mezeluri dupa preferinte sau piept de pui fiert in prealabil si maruntit
                     legume dupa preferinte: ceapa, ciuperci crude, ardei, porimb, masline, etc

Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune uleiul, drojdia, un praf de sare, laptele caldut si putina faina.


By Claudia Ciobanu


Amestecati omogen (puteti folosi o furculita la inceput) si adaugati treptat faina pana cand obtineti o coca numai buna de framantat: este inca moale dar nelipicios. Se framanta aproximativ 5 minutele, dupa care se lasa la dospit aproximativ 1 ora (acoperiti vasul cu un prosop).

By Claudia Ciobanu


V-am spus ca e o joaca de copii? Daca nu ma credeti pe cuvant, poate va conving pozele :)

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Daca este cald in incapere, o sa creasca rapid si cand isi dubleaza volumul, este numai bun de intins!

By Claudia Ciobanu



Dupa ce creste, se mai framanta un minutel, se ruleaza pe o masa tapetata in prealabil cu faina si se imparte  in 4 (intai in 2 si apoi fiecare jumatate in 2). Se intinde fiecare parte in forma rotunda (modelati fiecare bucata de aluat in forma de mingie si intindeti-o cu facaletul pe masa tapetata in prealabil cu faina - daca nu obtineti o forma perfect rotunda, puteti corecta asta in tava cu degetele) sau patrata, dupa cum doriti. Daca folositi tavi teflonate, puteti aseza aluatul direct in tava. Daca nu, ungeti tava cu putin ulei. Peste aluatul din tava, asezati ingredientele incepand cu sucul de rosii (folositi o lingura), apoi mozzarella sau cascaval ras dupa care puteti aseza frumos restul de ingrediente.
Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se coace aproximativ 20min (pana se rumeneste).

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu


By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu


By Claudia Ciobanu


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare