1 kg carne de pui
500g smantana
3-4 catei de usturoi
1 ceapa
1 ardei gras
verdeata dupa plac: patrunjel, marar
ulei, sare, piper
Mod de preparare: Se portioneaza carnea de pui dupa preferinte (bucati mari, mici, cu os sau fara os) si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Se spala bine ciupercile si se taie (nu foarte marunt pentru ca se vor micsora considerabil in procesul de gatire). Se spala si se toaca ardeiul marunt, ceapa se curata si se toaca fin. Cand incepe sa se rumeneasca puiul, adaugati ceapa si ardeiul amestecand din cand in cand. Caliti 5-10 minute si apoi adaugati ciupercile (daca tigaia nu este suficient de incapatoare, mutati amestecul intr-o oala mai mare). Amestecati periodic si asteptati sa se evapore zeama lasata de ciuperci (nu toata). Cand a mai ramas putina zeama in vas si s-au inmuiat bine ciupercile, adaugati intai usturoiul iar apoi smantana batuta bine in prealabil, sarea, piperul si amestecati cateva minute dupa care stingeti focul. Puneti deasupra verdeata spalata si tocata marunt.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu