Ingrediente: 1kg carne tocata (porc, vita, piept de pui, combinatie porc/vita sau pui/vita)
2-3 cartofi potriviti ca marime SAU 2-3 morcovi SAU jumatate de miez de paine muiat
1 ceapa
1 capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel
3-4 oua
sare, piper
ulei pentru prajit (chiftelele se prajesc in mult ulei, asigurati-va ca aveti cel putin 0.5l de ulei pentru ca e posibil sa fie nevoie sa completati)
Mod de preparare: Daca folositi cartofi, trebuie sa ii fierbeti inainte sa ii amestecati cu restul ingredientelor. Ii puteti fierbe in coaja si sa ii decojiti si pasati ulterior (dureaza mai mult procesul de fierbere) sau sa ii curatati si sa ii tocati ca pentru piure inainte sa ii fierbeti). Daca folositi morcovi, dati-i pe razatoare.
Decojiti ceapa si tocati-o foarte marunt sau dati-o pe razatoare.
Curatati usturoiul si tocati-l cat mai marunt sau pasati-l cu un cleste.
Spalati bine patrunjelul si tocati-l marunt.
Puneti carnea intr-un bol cuprinzator si adaugati cartofii fierti si pasati/morcovul dat pe razatoare/miezul de paine muiat, apoi adaugati ceapa tocata, usturoiul tocat, patrunjelul, ouale, sarea si piperul. Amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena. Puneti tigaia cu ulei pe foc si apoi modelati chiftelele in forma de mingiute (va puteti clati mainile in apa rece din cand in cand ca sa modelati mai usor). Prajiti chiftelele intorcandu-le periodic de pe o parte pe alta ca sa se rumeneasca uniform.
Deoarece chiftelele "inghit" mult ulei in procesul de prajire, va sfatuiesc sa le puneti intr-un bol "tapetat" cu servetele/prosoape de bucatarie din hartie pentru ca acestea vor mai absorbi din grasime.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu