500g ciuperci champignon ( puteti folosi si ciuperci la conserva sau borcan)
4-5 rosii potrivite ca marime (daca nu aveti rosii, folositi un sos de rosii sau paste de tomate)
1 piept de pui dezghetat, dezosat si fara piele (evitati sa mancati pielea, este plina de toxine!)
1 ardei rosu
3-4 catei usturoi
o legatura patrunjel
sare, piper, oregano, cimbru
OPTIONAL: parmezan ras
Mod de preparare: Puteti fierbe pastele si face sosul simultan ca sa economisiti timp!
Cum pregatim pastele? Umpleti o oala mare cu apa, adaugati putina sare si puneti-o la fiert. Cand clocoteste, adaugati spaghetele fara sa le rupeti. Amestecati din cand in cand cu o paleta ca sa nu se prinda de oala si incercati intotdeauna sa respectati instructiunile de fierbere de pe pachet deoarece timpul de fierbere indicat este cel potrivit. Pana se fierb pastele (de obicei dureaza aprox 10 minute), va puteti ocupa de sos insa nu uitati sa amestecati din cand in cand cu paleta! Cand s-au fiert, scurgeti apa fierbinte si clatiti-le cu apa rece (nu toate pastele se clatesc insa cele romanesti DA, cititi instructiunile de pe pachet!). Le puteti lasa la scurs intr-o sita speciala pentru paste pana se prepara sosul.
Cum decojim rosiile? Puneti o oala cu apa la fiert (suficient de mare cat sa cuprinda si sa acopere rosiile atunci cand le veti pune in apa). Spalati rosiile, decupati cotorul si taiatile pe fund in forma de X (nu foarte adanc), va va ajuta atunci cand va trebui sa le decojiti. Cand incepe apa sa fiarba, introduceti rosiile in oala si lasati-le 5-10 minute.Cand sunt gata, aruncati apa fierbinte si puneti oala sub jetul de apa rece ca sa raciti rosiile. Decojiti rosiile si tocati-le marunt/dati-le pe razatoare sau pasati-le la blender. Daca folositi blenderul, puteti pune si ardeiul spalat si tocat o data cu rosiile pentru a obtine o pasta omogena. Altfel, tocati ardeiul cat puteti de marunt si puneti-l in vasul cu rosiile maruntite.
by Claudia Ciobanu |
by Claudia Ciobanu |
by Claudia Ciobanu |
by Claudia Ciobanu |
Cum pregatim pieptul de pui? Pieptul de pui se taie cubulete (evitati sa il decongelati la microunde, daca nu este complet dezghetat, este si mai usor de taiat!) si se pune intr-o tigaie le foc. Optional puteti pune inainte tigaia la incins cu putin ulei insa eu nu fac niciodata asa pentru ca folosesc tigai teflonate si nu am nevoie de ulei (este mult mai sanatos sa il rumeniti in suc propriu, lasandu-l in tigaie la foc potrivit, acoperit cu un capac si amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn).
Cum pregatim ciupercile? Spalati-le bine si taiati-le dar nu foarte marunt pentru ca in contact cu temperatura ridicata, isi vor micsora considerabil volumul.
Ciupercile maruntite se adauga peste pieptul de pui atunci cand acesta este rumenit si acoperiti din nou tigaia cu un capac amestecand din cand in cand. Nu se adauga apa deloc pentru ca ciupercile isi vor lasa propria zeama!
Dupa ce se inmoaie ciupercile, adaugati rosiile si ardeiul si acoperiti din nou tigaia. Nu uitati sa amestecati din cand in cand :). Daca sosul este prea zemos, indepartati capacul. Dupa aprox 15 minute, adaugati usturoiul curatat si pasat cu obisnuitul cleste sau tocat cat se poate de marunt. Spre final, adaugati sare, piper, oregano, cimbru si optional patrunjelul tocat marunt. Gata cu sosul!
Atunci cand serviti, puneti in farfurie intai spaghetele fierte si deasupra sosul. Pentru un plus de savoare, decorati cu parmezan ras si patrunjel proaspat tocat.POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu