1 -2 cepe sau o legatura de ceapa verde
200 g peste afumat
4-5 linguri ulei
2-3 oua (OPTIONAL)
2 -3 linguri otet
sare, piper
Mod de preparare: Se fierb bine cartofii in coaja si se lasa la racit (dar nu de tot) pentru a putea fi decojiti. Se fierb bine ouale. Se toaca ceapa solzisori (daca este uscata) sau marunt daca este verde si peste ea se adauga putina sare (pestele este sarat), uleiul, otetul si piperul. Se amesteca bine si se lasa la marinat pana cand pregatim restul ingredientelor. Decojim cartofii calduti si ii taiem bucati mari. Taiem ouale fierte rondele si le punem in bolul cu ceapa impreuna cu bucatile de cartofi fierti. Pestele afumat se curata de oase, se taie bucati mici si se pune in bolul cu restul de ingrediente. Amestecati cu grija ca sa nu zdrobiti cartofii fierti si ouale. Salata se serveste rece.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu