Suntem ceea ce mancam - Trebuie sa mancam sanatos


Majoritatea oamenilor asociaza o masa copioasa cu un numar mare de calorii sau cu o mancare nesanatoasa. Eu cred ca gustos nu e sinonim cu nesanatos si mai mult, cred ca putem gasi zeci de variante atunci cand ne axam pe o alimentatie sanatoasa si desi pare greu de crezut, mancarea este foarte gustoasa si atunci cand te hranesti in mod corespunzator.


O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte corect. Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest tipar actioneaza ca un semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de exemple de semnaturi ale hranei integrale.
O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca ochiul uman… si, da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguine catre ochi si functia acestora.

O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.

Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.

O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga: creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.

Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor
si, da, arata exact ca si rinichii umani.

Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimen
tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile.
Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.

Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii – si arata exact ca aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de profund e asta?… Ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei).

Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina.

Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.

Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.

Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii
si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.

Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor.

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune 'otravirea' celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal, etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp, arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase .

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe 'deseuri' toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor
10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea
(imprastierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar ,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina ,sau alte produse (Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) ,au ca baza aspartamul ( E 951) ,o substanta chimica daunatoare . Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa ,dar in cantitati moderate . Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare .

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp ,in special la nivelul tractului gastro - intestinal . Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate ,si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase 'mor' de foame .

c. PH ACID
Celulele canceroase 'infloresc' in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza, in special
persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral, seminte, nuci, si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive ,usor absorbabile ,care ajung la nivel
celular in 15 minute de la consumare ,si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi .Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius.

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari
de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si
proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA -
purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau
metalele grele . Apa distilata este acida ,deci evitati-o !
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o
cantitate mare de enzime digestive .Carnea nedigerata ramane in
interiorul intestinului ,intra in putrefactie ,si se creste ,astfel
,cantitatea de reziduuri toxice din corp .

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine .
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea
de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca
proteinele din peretele celular ,si permit ,astfel , celulelor
specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar
,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9 ,continut de taratele de
grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante
ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita
Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante
din reteta originala sunt : ciuline sfant, radacina de brusture,
laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent
turcesc, nasturel, macris marunt. ) , antioxidanti , vitamine
,minerale ,etc.,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga
celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea
programata a celulelor ,metoda naturala a corpului de a scapa de
celulele bolnave ,nedorite ,si inutile .

15. Cancerul este o boala a mintii ,corpului , si spiritului .Gandirea
pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa
supravietuiasca . Furia , neiertarea si amaraciunea 'construiesc' un
mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit
iubitor si iertator ,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului
.Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge
adanc ,la nivel celular . Terapia cu oxigen este foarte importanta
pentru distrugerea celulelor canceroase .

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.

2. Nu congelati apa

3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic .


Dioxina este o substanta ce provoaca cancer ,in special la sani . Este extrem de toxica pentru celulele corpului .Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent , Dr. Edward
Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital , a vorbit ,in cadrul unei emisiuni TV ,despre pericolele care pandesc sanatatea. A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face. Sa nu se
incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic. Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si plastic elibereaza in mancare dioxina, care ajunge, in cele din urma, in celulele noastre.
A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina. Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine ea.. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica, folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul. S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie.
SURSA: AMOS NEWS (www. remediu.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare