Atunci cand trebuie sa te imparti intre locul de munca, cariera si alte activitati zilnice, fiecare minut este pretios. Cu toate acestea, este important sa consumi mancare sanatoasa macar atunci cand esti acasa. Citeste in continuare cateva trucuri pentru a gati sanatos intr-un timp scurt.
Gateste ceea ce stii. Vei termina mult mai repede, daca nu iei pauze sa te uiti peste reteta. Pastreaza retetele noi pentru zilele in care ai prea mult timp la dispozitie si nu ai ce face.
Lasa carnea sa se dezghete inainte de a gati, te sfatuieste eHow. Carnea trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se face cat mai repede. In cazul in care carnea este inghetata, foloseste cuptorul cu microunde pentru a o decongela. In acelasi timp, este bine de stiut ca nu trebuie sa lasi carnea sa stea foarte multe ore in afara frigiderului.
Adauga sare dupa ce alimentele sunt gatite. Daca adaugi sare inainte, procesul de gatire va fi incetinit.
De asemenea, foloseste legumele imediat dupa cumparare. Daca acestea vor sta mult timp la frigider, va dura mai mult timp pana se vor gati.
Cum sa pregatesti un gratar sanatos
Pregateste legumele inainte de a le stoca. De exemplu, atunci cand cumperi legume spala-le inainte de a le baga la frigider. Astfel, vei economisi timp atunci cand gatesti. De asemenea, daca le vei toca imediat ce le cumperi si apoi le pui in frigider sau congelator, vei economisi timp in momentul in care te apuci de gatit.
Taie legumele foarte mici. Daca o sa tai cartofii sau morcovii in bucatele mici, acestia se vor fierbe mult mai repede. O idee buna ar si sa iti indrepti atentia catre legume deja taiate pe care le gasesti in magazine.
Foloseste cuptorul cu microunde cu incredere. Uneori poti gati mancaruri sanatoase foarte repede la cuptorul cu microunde. Important este sa nu iti faci un obicei din acest lucru.
Invata cum sa refolosesti resturile alimentare. Ai fi surprins sa vezi ca poti folosi resturile alimentare de la o masa in pregatirea altei mese. De exemplu, daca de dimineata ai mancat branza cu rosii, castraveti si ardei si ti-au ramas rosii si ardei, dupa amiaza poti face un ghiveci si sa folosesti aceste resturi alimentare.(www.ziare.com)
Pentru ca in cele din urma foamea bate lenea, chiar si in cazul celor mai puturosi si pentru ca vine o vreme cand trebuie sa pui ceva mai acatari pe masa, am adunat aici retete pe toate gusturile: de pe la noi, de pe la altii, fierte, fripte, coapte, prajite, preparate cu sau fara voia lor. Am testat si tras in poza zeci de retete si, ca sa fie treaba treaba, le-am pus aici sperand ca o sa va lase gura apa.
FAST FOOD or FAST COOKING? - Invata sa gatesti sanatos si repede
Chiar daca simti ca fiecare zi e un maraton si de cele mai multe ori crezi ca iti este mai usor sa comanzi mancare sau sa mananci ce gasesti prin frigider, afla ca poate fi la fel de usor si mult mai practic si sanatos sa iti gatesti ceva rapid.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Retete populare
-
Acum am terminat de mancat si m-am grabit sa va spun cat de mandra sunt de reteta asta. Ati auzit de Chopstix? Daca vorbesc chineza, va e...
-
By Claudia Ciobanu Ce nu face o mama pentru copilul ei? :) Cu mult curaj si multa determinare, am decis sa-i pregatesc lui Mihaita de ...
-
Credeti-ma pe cuvant cand va spun ca poza asta nu-i face cinste, daca ar putea macar sa vorbeasca despre combinatia de mar copt si zahar...
-
by Claudia Ciobanu Acest sos poate fi servit atat cu spaghete cat si cu piure. Ingrediente: 500g ciuperci champignon (de prefera...
-
Dupa cum puteti observa in poza de mai sus, introducerea piureului de fructe a fost o adevarata aventura! Am inceput cu mar si cereale i...
-
By Claudia Ciobanu Multe mame se intreaba care este diferenta intre supa de legume si piureul de legume si e de inteles, mai ales ca ...
-
Reteta este a mamei si e de fapt un fel de ghiveci adaptat la cam ce ai prin casa... legumele pot varia si puteti jongla foarte simplu cu...
-
Statutul de VEDETA este foarte relativ, n-o sa intru in subiect, cert este ca apar pe sticla :). Sa vedem ce se ascunde dincolo de masca....
-
Ceea ce urmeaza sa va povestesc e o reteta simpla de tot, chiar si pentru cei mai incepatori incepatori care ar fi tentati sa o incerc...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu