PAINE PRAJITA CU USTUROI (GARLIC BREAD)



Usturoiul este un aliment pe care fie il iubesti, fie il detesti. Multi nu vor sa manance usturoi din cauza mirosului puternic sau pentru ca pur si simplu nu le place... sau pentru ca le face rau la stomac. Are insa si foarte multe proprietati curative, unele dintre cele mai cunoscute beneficii fiind cresterea imunitati, proprietatile de dezinfectare, tonifiere si nu in ultimul rand, un remediu-minune pentru raceala. Cu toate astea, eu il consum pentru ca pur si simplu imi place gustul, mi se pare ca da un gust deosebit mancarurilor si nu-mi lipseste din casa.

Ingrediente: 4 felii de paine (sau cate doriti)
                   unt (cat sa ungeti feliile, depinde de marimea lor)
                   4-5 catei mari de usturoi
                   putin patrunjel uscat (sau marar)
                   sare

Mod de preparare: Pentru ca urma sa pregatesc masa, am inceput cu painea cu usturoi deoarece o puteam lasa linistita sa-si faca treaba in cuptor pana cand ma ocupam de restul preparatelor. Am pornit cuptorul, am curatat cateii de usturoi si i-am pisat, dupa care am uns feliile de paine cu unt si am intins usturoiul pisat pe fiecare in parte. Le-am asezat intr-o tava, am presarat sare si le-am dat la cuptor la foc potrivit.


In cca 15 minutele erau gata rumenite, asadar am scos tava repede repejor sa nu se usuce painea prea tare.



Am presarat putin patrunjel uscat pe deasupra si gata!

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare