CARTOFI TARANESTI

By Claudia Ciobanu


Desi intra la categoria garnituri, eu cred ca o portie "sanatoasa" de cartofi taranesti tine de foame suficient, asadar o puteti servi si fara alte fripturici langa... De asemenea, va puteti folosi imaginatia cand vine vorba de condimentare, insa ingredientele de baza raman aceleasi. Partea buna este ca nu se fac la cuptor, ci la tigaie, iar pe caldura asta e mare lucru sa eviti cuptorul atunci cand gatesti.


Ingrediente: 0.5 kg cartofi
                  150g sunculita afumata (sau cata vreti, de care vreti)
                  2-3 cepe
                  3-4 catei de usturoi
                  cca 100 ml de ulei pt prajit
                  sare, piper


Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja (se spala, se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si o lingura de sare). Cand s-au fiert (cca 15 minute de cand dau in clocot), se decojesc si se taie felii mari. In timp ce se fierb cartofii, taiati sunculita bucatele, tocati ceapa solzisori si pisati usturoiul. Intr-o tigaie mare, puneti uleiul la incins si caliti intai ceapa si usturoiul.


By Claudia Ciobanu

Cand ceapa devine sticloasa, adaugati afumatura si caliti pana cand se rumeneste.

By Claudia Ciobanu

Nu e musai sa taiati afumatura asa de mare... eu i-am facut pe plac sotului meu, insa puteti sa taiai si bucatele mai mici. Cand incepe sa se rumeneasca afumatura, adaugati feliile de cartofi fierti.



Se condimenteaza dupa gust: sare, piper si ce mai vreti voi (boia dulce, verdeata, etc) si se amesteca prin rasturnare... adica de jos in sus, nu amestecati ca pe un sos (in felul asta evitati sa zdrobiti cartofii). Se calesc 5-10 minutele la foc mic si se servesc calzi.

Puteti servi cu un sos de usturoi si cascaval ras.

By Claudia Ciobanu


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare