PRAJITURA FARA COACERE

By Claudia Ciobanu

Pentru ca zilele trecute a fost prea cald sa pornesc cuptorul, am facut o prajiturica rapida cu biscuiti. Am folosit "umpluturi" pe care mama le pune la o prajitura de casa cu foi... delicioasa prajitura dar eu n-am copt foi pana acum si nici n-aveam dispozitia sa fac asta acum. Prin urmare, am inlocuit foile cu biscuiti si am ornat dupa bunul plac!

Ingrediente: biscuiti casanti (inarmati-va cu 2 pachete mari de minim 200g, nu ii veti folosi pe toti dar e bine sa aveti "de rezerva", incercati petit beurre, ce marca vreti voi... sau biscuiti mai grosi pe care trebuie sa ii inmuiati in lapte)
                   pentru crema: 4 linguri de gris, 150g de zahar, esenta de vanilie, 100ml lapte, 1 pachet de unt
                   cca 300g dulceata sau magiun
                   pentru decor: 200 ml frisca lichida, fructe proaspete


Mod de preparare: Am inceput cu crema pentru ca era singura care avea nevoie de "special attention". Prin urmare, am pus 100ml lapte intr-un ibric, apoi grisul, zaharul si vanilia, am dat la foc mic amestecand continuu pana cand s-a fiert grisul. Am frecat un pachet de unt (simplu) intr-un bol si cand s-a racit grisul, l-am incorporat treptat cu untul (puteti folosi un mixer).


By Claudia Ciobanu
Am tapetat o tava cu folie de aluminiu (pentru ca tava e teflonata si nu vroiam sa o zgarii cand tai prajitura) si am asezat primul strat de biscuiti.

By Claudia Ciobanu

Am acoperit biscuitii cu un strat de crema, apoi unul de dulceata de visine, apoi iar crema si ultimul strat de biscuiti. Practic am obtinut 2 straturi de crema si intre ele, unul de dulceata.


By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Am batut spuma frisca lichida si am decorat prajiturica dupa cum m-am priceput.

By Claudia Ciobanu

Am dat la frigider 2-3 ore si gata!

POFTA BUNA!

3 comentarii:

Retete populare