By Claudia Ciobanu |
Pentru ca zilele trecute a fost prea cald sa pornesc cuptorul, am facut o prajiturica rapida cu biscuiti. Am folosit "umpluturi" pe care mama le pune la o prajitura de casa cu foi... delicioasa prajitura dar eu n-am copt foi pana acum si nici n-aveam dispozitia sa fac asta acum. Prin urmare, am inlocuit foile cu biscuiti si am ornat dupa bunul plac!
Ingrediente: biscuiti casanti (inarmati-va cu 2 pachete mari de minim 200g, nu ii veti folosi pe toti dar e bine sa aveti "de rezerva", incercati petit beurre, ce marca vreti voi... sau biscuiti mai grosi pe care trebuie sa ii inmuiati in lapte)
pentru crema: 4 linguri de gris, 150g de zahar, esenta de vanilie, 100ml lapte, 1 pachet de unt
cca 300g dulceata sau magiun
pentru decor: 200 ml frisca lichida, fructe proaspete
Mod de preparare: Am inceput cu crema pentru ca era singura care avea nevoie de "special attention". Prin urmare, am pus 100ml lapte intr-un ibric, apoi grisul, zaharul si vanilia, am dat la foc mic amestecand continuu pana cand s-a fiert grisul. Am frecat un pachet de unt (simplu) intr-un bol si cand s-a racit grisul, l-am incorporat treptat cu untul (puteti folosi un mixer).
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
Am acoperit biscuitii cu un strat de crema, apoi unul de dulceata de visine, apoi iar crema si ultimul strat de biscuiti. Practic am obtinut 2 straturi de crema si intre ele, unul de dulceata.
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
Am batut spuma frisca lichida si am decorat prajiturica dupa cum m-am priceput.
By Claudia Ciobanu |
Am dat la frigider 2-3 ore si gata!
POFTA BUNA!
imi place
RăspundețiȘtergeree o flescaraie peste tot numi place deloc
RăspundețiȘtergereo sa incerc
RăspundețiȘtergere