SPAGHETE CU PUI SI LEGUME



Foarte similara cu taiteii de orez cu pui si legume, aceasta reteta merge facuta ori de cate ori esti in pana de idei pentru ca se intampla sa ai o mare parte din ingrediente in casa, daca nu chiar pe toate. Taiteii de orez poate nu ii achizitionezi toata ziua, buna ziua, dar pastele sunt genul de alimente pe care le iei din magazin "sa fie", chiar daca poate mai ai cateva pachete acasa. Cu sosul de soia e alta poveste, nu multa lume il foloseste insa la mine e nelipsit din dulap, am de toate felurile: dulce, sarat, dark (mix dulce-sarat) pentru ca pun si la sosuri uneori dar si la macerat atunci cand gatesc cu porc sau vita. Nu e scump, merita sa-l aveti in casa si e destul de spornic pentru ca nu se foloseste in cantitati mari.


Ingrediente: un pachet de spaghete
                     500g carne de pui de care vreti sau va place
                     legume de care aveti sau vreti sa puneti, eu am pus asa: un ardei gras mare, un morcov, o jumatate de dovlecel mic, 100g porumb congelat sau la conserva, o ceapa potrivita
                     50g unt
                     2 linguri ulei (preferabil de maslina extravirgin)
                     50 ml sos de soia (nu conteaza de care e, important este sa gustati inainte sa puneti sarea la final ca sa potriviti dupa gust)
                     sare, piper dupa gust


Mod de preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la scurs. In timp ce se fierbe apa pentru paste si apoi pastele, puteti toca marunt legumele (cubulete, fasii, cum vreti voi) si le puteti cali in 50g de unt pe care il incingeti inainte in tigaie. De obicei calesc intai carnea, o scot din tigaie si apoi calesc legumele, insa de aceasta data ma grabeam, prin urmare am mers la 2 tigai ca sa zic asa si am calit simultan carnea intr-o alta tigaie cu uleiul de masline incins si o cescuta de apa.





Cand s-a rumenit carnea, am scurs-o de grasime si am pus-o in tigaia cu legume, intre timp erau gata si pastele si le-am adaugat si pe ele in tigaie, am pus sosul de soia, am condimentat cu sare si piper dupa gust, le-am mai calit pe toate cateva minute amestecand prin rasturnare ca sa distribui legumele printre paste oarecum uniform si gata cina!


POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare