Saleuri cu chimen, cascaval, susan, mac






Cel mai simplu si rapid aperitiv care implica si cuptorul! Nu e nici costisitor si orice incepator il poate prepara cu usurinta. Unde mai pui ca e si de mare efect :). Pentru diversificare, eu am facut cu mac, susan, chimen si cascaval dar asta nu va impiedica sa faceti doar cu ce va place sau chiar sa combinati ingredientele.

Ingrediente: 800g aluat foitaj
                     1 ou
                     o mana cascaval ras
                     1 plic chimen (nu-l veti folosi pe tot)
                     1 plic susan (nu-l veti folosi pe tot)
                     1 plic mac
      

Mod de preparare: Se dezgheata aluatul in mod natural. Se presara faina pe foaia de lucru si se intinde aluatul. Oul se bate bine si se unge foaia de aluat cu ou folosind o pensula. Se taie aluatul (preferabil cu rola pt blat de pizza) in fasii subtiri pe care le portionati in functie de marimea pe care ati vrea sa o aiba saleurile. Eu le-am facut aprox de marimea unui deget. Presarati ingredientele cu pricina (mac, susan, cascaval si/sau chimen) si asezati cu grija saleurile pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Se dau la cuptorul incins in prealabil aproximativ 30 min, pana cand se rumenesc frumos.



Se pot servi calde sau reci, dupa preferinte :)




POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare