Ingrediente: 1 kg cartofi
250 g cascaval
3 oua
putin unt pentru uns tava
300g smantana (daca este prea groasa, o puteti dilua cu putin lapte)
OPTIONAL: o legatura patrunjel verde
sare, piper, cimbru (condimente dupa gust)
Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se lasa putin la racit (dar nu de tot pentru ca se vor decoji mai greu apoi) se decojesc si se taie felii mari, rotunde. Intr-un vas se amesteca smantana (diluata cu putin lapte doar daca este nevoie) cu 2 oua. Se rade cascavalul si se pune aproape tot in amestecul de oua cu smantana, insa mai opriti putin pentru a acoperi cartofii in tava la final. Se adauga condimentele in acest amestec si se omogenizeaza.
Se incalzeste bine cuptorul si se unge tava cu unt (puteti folosi un vas yena care are si capac). Se aseaza ingredientele in tava in urmatorul fel: un strat de cartofi, unul de amestec cu smantana, cascaval, etc apoi iarasi un strat de cartofi si peste unul de amestec astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Peste ultimul strat de cartofi, puneti restul de cascaval ras si un ou batut in prealabil.
Se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra iar cu 5-10 minute inainte sa opriti focul, puteti presara patrunjelul verde tocat.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu