PENNE CU SOS PESTO (sos de busuioc)

By Claudia Ciobanu

Am aceasta reteta de la o buna prietena, iubitoare de paste si priceputa in bucatarie :). In timp, am mai modificat unele trebusoare pentru ca asa se intampla cand gatesti ceva de multe ori si dezvolti o frumoasa relatie cu preparatul respectiv. Prietenul meu pesto (busuioc) ma multumeste de fiecare data si se pot face mai multe combinatii de sos pentru paste cu el.

Ingrediente: 1 pachet de paste (pene)
                     2-3 lingurite sos pesto (sos de busuioc - se gaseste la borcan in comert)
                      300g cascaval ras
                      1 piept de pui dezosat si fara piele
                       6-7 rosii
                       sare, piper alb



Mod de preparare: Sugestie: preparati sosul in timp ce se fierb pastele ca sa economisiti timp!

Pentru ca am folosit rosii, am inceput cu ele pentru ca trebuia sa le decojesc pentru sos. Am pus la foc o oala mare cu apa si un praf de sare. Pana cand a inceput sa fiarba apa, am spalat rosiile, le-am scos cotoarele si le-am crestat cate un X pe fund. Cand a inceput sa fiarba apa, am adaugat rosiile si in cateva minute am oprit focul pentru ca erau gata pentru decojit. Am scurs apa, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am decojit si tocat marunt.

Am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet: le-am introdus intr-o oala mare cu apa clocotita, le-am fiert aproximativ 10 minute, apoi am scurs apa, le-am clatit cu apa rece si le-am lasat la scurs in sita pentru paste. (ATENTIE: nu toate pastele se clatesc, cititi instructiunile de pe pachet!)

Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am pus intr-o tigaie incinsa la calit, fara nici un strop de ulei.

By Claudia Ciobanu

Cand a inceput sa se rumeneasca, am adaugat rosiile taiate marunt, am amestecat bine si am acoperit cu un capac. Intre timp, am ras cascavalul intr-un bol sa fie pregatit pentru mai tarziu. Am fiert amestecul din tigaie vreo 5 minutele amestecand din cand in cand si apoi am adaugat sosul pesto.

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu


Pentru ca imi place busuiocul foarte mult, am mai presarat putin busuioc uscat (n-am gasit proaspat dar daca aveti de unde, puneti proaspat). Sare, piper si c'est fini!

Am pornit cuptorul ca sa fie incins bine si m-am ocupat de aranjamente :). Intr-un vas yena (la care am si capac) am asezat ingredientele in felul urmator: un strat de paste, unul de sos, unul de cascaval ras, etc astfel incat ultimul strat sa fie de cascaval ras.

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Am dat la cuptor aproximativ 50 de minute, la foc potrivit, pana cand s-au rumenit frumos deasupra.

By Claudia Ciobanu

 Pentru ca sunt o pofticioasa, mi-am pus imediat in farfurie si am mai pus putin cascaval ras deasupra :D.

POFTA BUNA!

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare