PASTE (SPAGHETTI) CARBONARA

By Claudia Ciobanu


Daca vorbim despre paste, spaghetele carbonara sunt preferatele mele, insa nu refuz carbonara nici daca sunt preparate cu alt tip de paste (penne, fusilli). Am mancat de foarte multe ori spaghete carbonara, in locuri diferite si gatite in mod diferit. Reteta de mai jos este cea pe care o fac eu acasa.


Ingrediente: 500g spaghete
                     500g smantana grasa (puteti pune si mai multa smantana daca doriti mai mult sos)
                     1- 2 oua
                     200-300 g bacon (sau alte tipuri de afumatura: kaizer, muschiulet, piept de pui afumat)                                 200g cascaval ras
                     sare, piper dupa gust
                     OPTIONAL:  o conserva de ciuperci  

Mod de preparare:  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet (este foarte important sa cititi instructiunile pentru ca timpul de fierbere difera de la un producator la altul si unele paste necesita clatire cu apa rece dupa fierbere). In timp ce se fierb pastele, se pregateste sosul.

Intr-un bol incapator, amestecam smantana cu ouale batute bine in prealabil, cascavalul ras, sarea si piperul.

By Claudia Ciobanu

Se marunteste afumatura si se caleste intr-o tigaie incapatoare (daca e teflonata, nu aveti nevoie de ulei). Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile daca ati optat pentru varianta asta.

By Claudia Ciobanu

Apoi adaugam sosul de smantana si amestecam din cand in cand pana cand da in clocot. Fierbem cca 5 minutele si gata! Se aseaza pastele in farfurie si sosul peste, iar daca doriti, puteti rade parmezan sau cascaval pe deasupra.

By Claudia Ciobanu




POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare