By Claudia Ciobanu |
Cred ca prajitura asta nu are nevoie de introducere, a fost la mare cautare acum cativa ani si inca se mentine in top. Ceea ce nu stiu multi este ca se face foarte usor, pretul "piperat" din cofetarii nu reflecta efortul, ci costul ingredientelor... si adaosul comercial :). Mie nu mi se pare o prajitura foarte costisitoare insa nici nu face parte din categoria deserturilor pe care le faci cu ce ai prin casa...
Ingrediente
400g piscoturi pentru sampanie
Pentru crema: 0.5 litri frisca lichida
5 oua
500g mascarpone
10 linguri de zahar alb
Pentru sirop: 0.5 litri apa
2 linguri ness
50 ml coniac/whiskey
Pentru decor: la alegere, cacao sau ness
Mod de preparare:
Am inceput cu prepararea siropului deoarece aveam nevoie de el rece. Am pus la foc apa, nessul si coniacul, am amestecat periodic pana cand a dat in clocot si l-am lasat sa se raceasca.
By Claudia Ciobanu |
In timp ce se racea siropul, am preparat crema pentru care am folosit 3 vase, unul dintre ele fiind foarte incapator pentru ca in el urma sa adun toate ingredientele . Am separat albusurile de galbenusuri in 2 dintre vase, punand galbenusurile in vasul cel mai mare si am urmat 3 pasi simpli:
1. am batut albusurile spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit, am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat in continuare pana cand s-a topit zaharul;
By Claudia Ciobanu |
2 am batut galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar si apoi am incorporat mascarpone;
By Claudia Ciobanu |
3. in cel de-al treilea vas, am batut frisca spuma.
By Claudia Ciobanu |
Cremele spuma obtinute la primul si ultimul pas (adica albusurile si frisca) se incorporeaza treptat in vasul cu galbenusuri si mascarpone. Gata crema!
By Claudia Ciobanu |
Urmeaza ultima etapa, mai exact asezatul in tava: un strat de piscoturi inmuiate in sirop (1-2 secunde, nu se lasa in sirop pentru ca se inmoaie imediat!), unul de crema, etc, se imbraca in crema si se pudreaza cu ness sau cacao. Va sfatuiesc sa va ganditi de la inceput daca vreti sa puneti 2 sau 3 straturi de piscoturi, daca vreti sa faceti un platou mare sau portii mai mici... eu va prezint ambele variante in fotografiile de mai jos.
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
Se lasa cateva ore la frigider si se poate portiona foarte usor cu un cutit lat.
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
Mai am de facut o marturisire... n-as fi putut sa fac aceasta prajitura fara asistentul meu care sta tot timpul cu ochii pe mine si degusta toate ingredientele :D
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu