PUI CU SMANTANA

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele sau 4 pulpe superioare dezosate si fara piele
                   500g smantana grasa
                   1 ou (optional)
                   o cutie sau o conserva de ciuperci
                   cateva fire de patrunjel sau marar proaspat
                   sare, piper, o lingurita faina
                
Mod de preparare: Se taie carnea de pui cubulete si se pune intr-o tigaie incinsa la calit. Nu este nevoie de ulei, se poate cali in suc propriu. Puteti adauga si putina sare. Spalati bine ciupercile si adaugati-le in tigaie dupa ce se rumeneste putin puiul. Amestecati din cand in cand pana se rumenesc si ciupercile. Se amesteca bine smantana cu faina (si oul) si se adauga in tigaie amestecand periodic. Spalati bine verdeata, tocati-o marunt si adaugati-o impreuna cu piperul peste amestecul de pui, ciuperci si smantana. Verificati daca este suficient de sarat si opriti focul. Se poate servi si cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare