Ingrediente: 1 kg vinete crude (estimativ, oricum nu mai ramane 1 kg dupa coacere)
1 ceapa mare
sare dupa gust
OPTIONAL: maioneza dupa gust (mie imi place salata de vinete cu muuulta maioneza pe care o fac din 2 oua si aproape 0.5 litri de ulei - reteta e aici).
Mod de preparare:
Coaceti vinetele pe gratar sau direct pe flacara aragazului. Va veti da seama ca sunt coapte dupa coaja si culoarea verde inchis spre maroniu a interiorului (coaja se va rupe). Decojiti vinetele coapte, spalati-le si lasati-le la scurs intr-o sita ca cea pentru spaghete. Treaba mea a fost mai usoara astazi, mai aveam un ultim pachet de vinete coapte si decojite la congelator, insa pentru puturosi si respectiv puturoase (uneori ma numar si eu printre cei cu pricina), gasiti vinete coapte, decojite si congelate la magazin... eu am gasit pachet de 500g de la Casa Taraneasca si n-am inghitit cu noduri :D
Tocati ceapa marunt sau dati-o pe razatoare. Daca este iute, frecati-o cu putina sare.
Dupa cum spuneam, reteta pentru maioneza este in categoria DIVERSE, adica aici
Tocati vinetele marunt cu un tocator de lemn, puneti-le intr-un vas si adaugati apoi ceapa rasa/tocata, maioneza si sare dupa gust.
Amestecati pana la omogenizare si dati la rece cca 1h, daca aveti rabdare :).
Se poate servi pe paine cu rondele de rosii.
POFTA BUNA!
Depun in mod oficial plangere impotriva numitei Claudia Ciobanu care se face in mod repetat vinovata de faptul ca nu ma mai incap pantalonii precum si de faptul ca-mi lasa gura apa si-nghit in sec de un sfert de ora.
RăspundețiȘtergereCer pedeapsa maxima, respectiv un castron de salata de vinete livrat la domiciliu.
Am zis!!!
:)))) cu tot cu rondele de rosii sau fara?:p
RăspundețiȘtergerepainea sa fie neagra, te rog, ca-s la regim
RăspundețiȘtergere:-))))))))))))))))))))
da, merge bine cu maioneza :D
RăspundețiȘtergere