By Claudia Ciobanu |
Nu exagerez deloc cand spun ca stiu reteta asta de mai bine de 10 ani... cu toate ca sunt tinerica (sau cel putin asa imi place mie sa cred :D). Usor de facut, greu de dat gres! E o praji racoroasa si nici nu costa mult. I se mai spune "prajitura cu fanta", "prajitura tutti frutii" si probabil ca mai sunt si alte denumiri pe care inca nu le-am auzit.
Ingrediente: pentru blat: 8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
pentru decor: 2 plicuri budinca de vanilie, 1l suc (eu am luat Fanta de portocale, puteti folosi si alt suc insa va recomand sa optati pentru unul acrisor) si cca 100ml de frisca lichida
Mod de preparare: Am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma intr-un vas incapator.
By Claudia Ciobanu |
Apoi am incorporat treptat zaharul, galbenusurile si faina.
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
By Claudia Ciobanu |
In timp ce se racea blatul, am preparat budinca respectand instructiunile de pe pachet. Singura exceptie de la instructiuni este ca nu am mai adaugat zahar pentru ca sucul era deja dulce iar instructiunile iti indica prepararea cu lapte.
By Claudia Ciobanu |
Cand s-a inchegat budinca, am turnat-o (fierbinte) peste blat si am lasat-o sa se raceasca. Pentru ca am cumparat 2l de suc, am insiropat blatul cu suc inainte sa torn budinca, insa puteti sa preparati propriul sirop daca doriti (apa, zahar, esente aromate dupa bunul plac).
By Claudia Ciobanu |
Cand s-a racit, am batut spuma frisca si am ornat dupa cum se vede si in poza :)
By Claudia Ciobanu |
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu