PLACINTA SVABEASCA


Celor care nu stiu inca cine sunt svabii, le recomand sa priveasca placinta asta ca pe un fel de pizza romaneasca, mai exact banateana. Am gasit reteta intr-o revista de specialitate si m-am gandit sa o incerc si eu pentru ca tare bine arata in poza... Mie nu mi-a iesit chiar ca in poza, dar gustul sunt convinsa ca e acelasi, asadar va invit sa va inspirati din cele de mai jos...

Ingrediente: Pentru blat: 400g faina
                                    250 ml lapte
                                    1 lingura zahar
                                    30g drojdie proaspata
                                    60g unt
                                    1 ou
                                    sare
                   Pentru umplutura: 4-6 linguri ulei de masline
                                              400g sunculita afumata
                                              2 linguri seminte de chimen


Mod de preparare: Amestecam putina faina, drojdia faramitata, zaharul si putin lapte caldut intr-un bol incapator. Cand incepe sa se umfle, adaugam restul ingredientelor treptat si framantam cca 5 minute.



Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare si nelipicios. Lasam la dospit cca 30min intr-un loc cald. Cand isi mareste volumul, tapetam masa cu faina si intindem aluatul in forma patrata sau rotunda, in functie de tava pe care doriti sa o folositi. Tapetam tava cu hartie de copt si asezam foaia de aluat. O ungem cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc si presaram sunculita si semintele de chimen.



Se da la cuptorul incins in prealabil cca 30 de minute, pana cand se rumeneste pe margini.

Se serveste calda si optional, puteti rade cascaval pe deasupra.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare