GOGOSELE DE CARTOFI


Gogosele, chiftelute, alintati-le cum vreti, important e sa incercati reteta :D. Se pot servi calde sau reci, deci pot fi catalogate atat ca si garnitura, cat si ca un aperitiv. N-aveti nevoie de multe ingrediente si sunt si usor de facut, asadar, ce mai asteptati?

Ingrediente: 1kg de cartofi
                     4 oua
                    50g unt
                    200g branza de vaca
                    patrunjel, cimbru
                    sare, piper


Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja si intregi la fiert. Cand sunt gata, opriti focul si lasati-i putin sa se raceasca pentru a-i putea decoji. Nu e nevoie sa se raceasca de tot, se decojesc mai usor daca sunt calduti. Dupa ce i-ati decojit, ii pasati intr-un vas incapator si ii lasati sa se raceasca bine. Intre timp, se da branza pe razatoarea mare sau se paseaza si se bat ouale cu furculita intr-un bol. Cand s-au racit cartofii, ii amestecati cu branza maruntita, untul moale la temperatura camerei, ouale batute, verdeata tocata marunt, sarea si piperul dupa gust si omogenizati amestecul.





Pe o tava tapetata cu hartie de copt, asezati bilute de compozitie si dati la cuptor la foc mic pana cand incep sa se rumeneasca. Nu lasati sa se rumeneasca de tot pe deasupra pentru ca riscati sa se arda in partea de jos.



Noi le-am servit calde, cu un sos de smantana cu usturoi si marar :).




POFTA BUNA!




Un comentariu:

Retete populare