SPAGHETE NAPOLI (VITA SI CIUPERCI)




Una dintre cele mai usoare retete cu paste este aceasta, insa gustul poate fi destul de sofisticat daca va folositi putin imaginatia. Nu aveti nevoie de multe ingrediente, timpul total de preparare este de cca 45 minute si sunt la fel de bune si a doua zi :).


Ingrediente: 400g spaghete
                  400g carne de vitel (puteti pune si mai putina carne daca doriti, dar nu mai putin de 250g)
                  o ceapa mare
                  3-4 catei de usturoi
                  6-7 rosii mari coapte sau 800g rosii intregi decojite in conserva
                  50 ml ulei de masline extra-virgin (merge si de floarea soarelui daca nu aveti :))
                  condimente: sare, piper, busuioc, oregano, cimbru (sau ce vreti voi)

                  OPTIONAL: 200g ciuperci proaspete sau din conserva (mai gustos cu proaspete, mai rapid din conserva)
                                       100ml vin alb dulce sau demidulce
                                       100g parmezan ras


Mod de preparare: Se spala si se taie cubulete carnea de vita pe care o fierbem cel putin 20minute. Cu cat e mai tinerica bovina, cu atat se fierbe mai repede. In timp ce fierbeti carnea de vita, puteti pregati restul de ingrediente: curatati si taiati ceapa marunt, curatati si pisati usturoiul, decojiti rosiile si taiati-le bucatele (daca folositi rosii proaspete, daca sunt din conserva, doar taiati-le bucatele), spalati si maruntiti ciupercile.

Cand s-a fiert carnea, se pune uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare si se caleste ceapa cca 1min. Carnea se clateste bine si se scurge de apa, apoi se caleste si ea 4-5 minute in tigaia cu ceapa. Apoi caliti si ciupercile cateva minute (daca sunt proaspete, trebuie sa le caliti pana cand isi lasa toata zeama si apoi se evapora, ceea ce poate dura cca 10-15 minute). Apoi se adauga rosiile maruntite si se fierb toate cca 15-20 minute, amestecand din cand in cand (daca vreti sa adaugati si vin, acum este momentul).

Intre timp, puteti fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, instructiuni care trebuiesc citite si respectate, ca nu degeaba sunt scrise acolo si fiecare producator isi cunoaste pasta mai bine ca oricine :).





La final, condimentati sosul cu usturoiul maruntit si restul de condimente si gata!

Se poate servi cu parmezan ras si un pahar de vin alb ;)




POFTA BUNA!           






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare