FURSECURI CU ALUNE SI CIOCOLATA




Pentru pofticiosii de toate varstele, am pregatit o reteta simpla de fursecuri, ca tot aveam formele in casa si nu le folosisem inca :). Daca nu aveti forme deosebite, puteti folosi un pahar potrivit si nu va fi nici o problema, gustul va ramane acelasi ;). Eu mi-am procurat formele din Carrefour, au costat pana in 10 lei, sunt din plastic si setul cred ca e de 8 (daca nu cumva a mai pierdut cel mic din ele, pentru ca ii place sa le foloseasca e post de jucarii).



Ingrediente: 230g unt
                     420g faina
                     250g zahar brun (puteti pune si alb, dar cel brun e mai sanatos, mai ales daca vor manca si copiii)
                     1 pliculet praf de copt
                     2 oua
                     2 linguri de cacao
                     50g ciocolata neagra sau cu lapte
                     50g alune nesarate (sau nuca, daca va este mai la indemana)
                     o fiola esenta de vanilie, un praf de sare


Mod de preparare: Untul moale la temperatura camerei se amesteca bine cu un praf de sare si zaharul, pana cand acesta din urma se mai simte doar un pic. Apoi se adauga vanilia si ouale batute putin cu furculita in prealabil si se amesteca toata compozitia pana cand devine omogena. Acest amestec se imparte in doua si se procedeaza dupa cum urmeaza:
- se masoara cantitatea de faina necesara si se imparte in doua parti egale (cate 210g);
- intr-unul din vasele cu unt, zahar si oua, se cerne jumatate din cantitatea de faina (adica 210g) si jumatate din pliculetul de praf de copt;
- in celalalt vas cu unt, zahar si oua, se cerne cealalta jumatate de faina (restul de 210g), restul de praf de copt si 2 linguri de cacao (cernuta si ea, de asemenea).



Se amesteca ingredientele din fiecare vas pana cand se omogenizeaza si astfel veti obtine doua aluaturi. Se unge masa cu putin ulei si se aseaza pe rand, fiecare aluat, presandu-l cu palmele intr-o foaie nu foarte subtire (cca 1 cm grosime). Se decupeaza formele dorite si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se orneaza cu bucatele de ciocolata si/sau alune nesarate si se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc mic-potrivit, cca 20 minute.




Se pot servi cu o bautura calda sau pur si simplu, oricum doriti :).


POFTA BUNA!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Retete populare