ANANAS IN FOIETAJ

By Claudia Ciobanu


Pe cat de aspectuos, pe atat de simplu si rapid se pregateste acest desert! Aveti nevoie de doar 3 ingrediente si 10-15 minute la dispozitie.

Ingrediente: 1 pachet de foietaj frantuzesc (sau aluat foietaj)
                  1 cutie de compot de ananas (musai rondele)
                  zahar pudra

Mod de preparare: Decongelati aluatul in mod natural (nu-l lasati de dimineata pana seara sau invers pentru ca se inmoaie prea rau si devine greu de manevrat). Presarati putina faina pe masa si intindeti foaia. Portionati foaia de aluat in mai multe patrate, in functie de cate rondele de ananans aveti in conserva.
By Claudia Ciobanu


Puneti cate o bucata de ananas in mijlocul fiecarui patrat de aluat si taiati pe la colturi conform schemei din poza (din motive necunoscute de mine, pozele cu taietura s-au transformat in "unrecognized file format", asadar v-am facut o schema grafica pentru ca nu aveam rabdare pana data viitoare cand o sa mai fac pateurile astea). Uniti colturile exterioare in mijlocul patratului si gata floricica!
By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

By Claudia Ciobanu

Incingeti bine cuptorul, asezati intr-o tava mare hartia de copt si peste hartie, fiecare pateu cu grija. Dati la cuptor aprox 30-40 de min, pana cand incep sa se rumenesc. Cand se racesc, pudrati cu zahar!

Un comentariu:

Retete populare