BULZ ARDELENESC




Ieri imi propusesem sa fac musaca dar pentru ca a fost vremea nasoala si n-am putut sa-mi scot puiul la plimbare ca sa facem si cumparaturi... am facut ce fac de obicei cand n-am nimic pregatit: bulz ardelenesc. Se face foarte repede si mananci pana crapi :D.

Ingrediente: 400g branza de burduf (merge orice fel de branza sarata dar reteta originala e cu branza de burduf - eu am folosit telemea de vaca pentru ca asta aveam in frigider)
                     300g bacon (merge orice fel de afumatura: kaizer, muschi, etc - eu am pus kaizer)
                     2 oua (sau 4 daca iti e foame rau)
                     mamaliga (malai, apa, sare)
                     OPTIONAL: smantana

Mod de preparare: Cantitatile de mai sus sunt pentru doua portii, asadar am folosit doua castronele in care urma sa servesc bulzul. Asezati branza pe fundul fiecarui castron si daca nu este deja zobita, pasati-o cu furculita sau cu pasatorul pentru piure (eu am folosit furculita).

















 Da, m-ati prins... a doua poza arata alt castronel, am uitat ca il fotografiasem pe celalalt prima data :D.Taiati afumatura bucatele cat mai mici si caliti-o in foarte foarte putin ulei (1-2 lingurite de ulei).



Intre timp, puneti apa pentru mamaliga la foc.

Afumatura calita se pune peste branza, in fiecare castronel in parte.





Continuati cu mamaliga si cand sunteti spre final, puneti doua oua in tigaia in care ati calit afumatura (eu am pus 4 pentru ca erau foarte mici). Cand ati terminat mamaliga, acoperiti amestecul de branza si afumatura din fiecare castron cu un strat de mamaliga, peste care puneti cate un ou sau doua prajite. Peste ouale prajite, puteti rade branza.

Pentru iubitorii de mamaliguta cu branza si smantana, puteti servi si cu smantana bulzul.




POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. fantastic..daca treci peste faptul ca e mare bomba calorica:)..eu m-am consolat cu gandul ca macar n-am mancat paine:)))..oricum e super super super bun..10q Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. :) sa stii ca eu n-as zice ca e o bomba calorica... comparativ cu o portie de cartofi prajiti sau o omleta, spre exemplu, eu zic ca e mai OK si mai putin colesterol ;) Cert e ca IMI PLACE MAXIM, eu cu asta ma hraneam la mare asta-vara...ce meniul zilei...ce supe si fripturi... un bulz la pranz si nu-mi mai trebuia mancare pana seara :)))

    RăspundețiȘtergere

Retete populare