PRAJITURA DESTEAPTA



Ingrediente: 8 oua
                  1 litru lapte
                  1 pachet de unt
                  10-12 linguri de zahar
                  2-3 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
                  zahar pudra
                  9 linguri de faina





Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri (puneti galbenusurile intr-un vas mare deoarece acesta va fi vasul in care veti aduna toata compozitia). Puneti jumatate de litru de lapte si untul intr-un ibric la foc mic pana cand se topeste untul (amestecati din cand in cand). Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si in celalalt vas, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o spuma.





























Cand s-a topit untul, adaugati restul de lapte rece peste el. In vasul in care aveti spuma de galbenusuri, incorporati treptat faina, apoi untul si laptele dupa care spuma de albusuri.




















La final adaugati in compozitie zaharul vanilat (esenta de vanilie). Incingeti bine cuptorul, ungeti tava cu ulei/unt si tapetati-o cu faina sau folositi hartie de copt (recomand hartia de copt pentru ca nu da gres niciodata). Tineti tava la cuptor minim 1h (pana se rumeneste putin deasupra), primele 15min la foc mediu-mare iar apoi la foc mic. Dupa ce se raceste, presarati zahar pudra pe deasupra. Se serveste rece.

POFTA BUNA!






5 comentarii:

  1. f f f bune,le-am terminat, am mai mancat acum si ultima prajitura si ananas in foietaj si sa sti ca ma bate gandul sa incerc si eu reteta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. pare destul de simplu ..sper sa reusesc

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmm... a fost delicioasa si se face foarte usor!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut-o pe "desteapta" usoara si f buna.Vreau sa incerc si altceva poate tortul cu fructe.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce mai astepti? mai ales ca pe caldurile astea numai de copt nu cred ca ai chef :)

    RăspundețiȘtergere

Retete populare