VARZA NOUA CU AFUMATURA





Din categoria oldies but goldies, va aduc in atentie o reteta simpla de varza cu afumatura. Nu am calit nimic, n-am facut altceva decat sa toc ingredientele si sa le bag la cuptor. Nu-i asa ca nu e complicat? Va sigur ca gustul e la fel de bun si daca n-ar fi fost vorba de afumatura, as fi putut sa spun ca e chiar dietetica :D.


Ingrediente: o varza alba mare
                  500g ciolan afumat fara os
                  o ceapa uscata mare sau 2 mici
                  3 fire ceapa verde
                  4-5 foi de dafin
                  150 ml ulei
                  o cana de zeama de varza murata sau bors
                   sare, piper dupa gust


Mod de preparare: Se toaca varza marunt, se aseaza intr-un vas mare si se freaca putin cu sare (pentru ca nu am calit-o, am frecat-o cu sare ca sa se inmoaie).



Am pornit cuptorul ca sa se incinga si m-am apucat de tocat ceapa si afumatura. Intr-o tava am pus uleiul, apoi jumatate din cantitatea cantitatea de varza si peste ea am asezat frumos ceapa, foile de dafin si afumatura.





La final am acoperit cu restul de varza si am adaugat o cana de bors facut in casa de mama-soacra, mai bun de atat nu exista :).

Am dat la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora si am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn. Puteti gusta sa va asigurati ca s-a inmuiat suficient varza.



POFTA BUNA!

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super buna iese!!! Aproape ca ne-am certat un pic pe ultima portie:)..si se face usor, mult mai usor decat orice alta reteta pentru varza pe care am incercat-o. Sarut mana pentru masa Claudia!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa-ti fie de bine:D ma bucur mult ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere

Retete populare