PATEURI CU CHIMEN SI CASCAVAL



Nu sunt dulci dar tin de foame!!! Am folosit doar cateva ingrediente si le-am facut in 2 timpi si 3 miscari! Imi place foarte mult gustul chimenului, iar pateurile astea imi amintesc de saleurile mamei...


Ingrediente: un pachet aluat foietaj frantuzesc 800g
                   300g cascaval
                   cateva seminte de chimen (eu am cuparat un pliculet, se gaseste la raionul de condimente in orice magazin)
                   1 ou


Mod de preparare: Am dezghetat aluatul in mod natural, adica l-am lasat cateva ore in bucatarie, pe masa :). Am desfacut pachetul si am intins foaia pe masa fara sa indepartez folia cu ajutorul careia a fost rulat initial. Am ras cascavalul si l-am presarat peste foaia de foietaj.



Cu ajutorul foliei, am rulat foaia si am taiat-o rondele cu un cutit lat si bine ascutit (rondelele trebuie sa aiba latimea de maxim 2 cm).




Am asezat rondelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si am lasat o mica distanta intre ele. Am pornit cuptorul ca sa se incinga bine pana cand pregatesc pateurile.




Intr-un castronel am batut un ou si apoi l-am tamponat pe suprafata pateurilor cu ajutorul unui servetel (stiu... imi trebuia o pana sau o pensula insa nu am dar imi voi achizitiona very soon). Am presarat cateva seminte de chimen pe fiecare pateu si gata!




Am dat la cuptor la foc potrivit (15 min) iar apoi la foc mic (30min) pana cand s-au rumenit frumos deasupra.




POFTA BUNA!

Un comentariu:

Retete populare