PRAJITURA CU BISCUITI FARA COACERE




V-am povestit despre concertul Sting, m-am relaxat, m-am plimbat, acum revin la bucataria mea si va prezint o retetea foarte simpla. Am pregatit-o in cca 10-15 minutele si n-am avut nevoie de prea multe materiale. Din nou am jonglat cu ingredientele, adica le-am combinat dupa bunul plac, voi puteti sa faceti acelasi lucru pentru ca o sa va dati seama cat de permisiva este reteta.

Ingrediente: 2 pachete 460g biscuiti Petit Beurre (n-am folosit toata cantitatea de biscuiti)
                  300-400g dulceata dupa bunul plac (eu am facut un mix de fructe de padure si cirese)
                  200g miez de nuca (nu e musai dar eu aveam in casa)
                  250g iaurt cu fructe sau simplu
                  500g frisca lichida
                  10g gelatina 
                  un compot de fructe (eu am folosit ananas)
                  un tub topping de cirese (sau de care vreti voi, nu aveti nevoie de un tub intreg)

Mod de preparare: Pentru ca nu discutam de coacere, toata treaba consta in pregatirea ingredientelor si asezarea lor in tava, Eu am inceput cu nuca, pe care am macinat-o si am amestecat-o intr-un bol cu dulceata.








Apoi am pregatit crema in felul urmator: am pus 100ml de apa intr-un ibric si am turnat continutul unui plic de gelatina (10g) peste apa, am amestecat cu o lingura si am lasat-o sa se dizolve pana cand m-am ocupat de iaurt si de frisca. Intr-un vas am batut frisca spuma  iar in altul, am omogenizat putin iaurtul (am folosit 2 iaurturi cu fructe de tip diferit). Pentru ca intre timp se dizolvase gelatina, am pus ibricul pe foc si am amestecat pana cand s-a topit frumos (nu am dat in fiert), apoi am luat ibricul de pe foc, am adaugat 2 linguri de iaurt rece, am amestecat bine si am incorporat tot continutul din ibric in vasul cu iaurt. Am incorporat si jumatate din cantitatea de frisca in vasul cu iaurt si gelatina si gata crema!





























Next on my list: asezatul in tava! Am "tapetat" o tava cu biscuiti si chiar daca nu am putut sa ii asez intregi unul langa celalalt, am rupt bucatele ca sa acopar toata tava:

Apoi am asezat crema in tava si am inceput sa pun un nou strat de biscuiti.


V-am spus ce ajutor de nadejde am avut in tot acest timp? Poate ziceti ca am trisat dar adevarul este ca nu m-as fi descurcat fara el :)))



Dupa ce am asezat si al doilea strat de biscuiti, am intins frumos dulceata cu nuca, pe care am acoperit-o ulterior cu inca un strat, ultimul insa, de biscuiti.





Last but not least: decorul! Are si puiul meu rabdarea lui, ma mir ca nu si-a infipt manutele in tava mea si am reusit sa-l pacalesc cu biscuiti simpli....si un pic de frisca pe la botic :) Prin urmare, am decorat rapid de tot cu ce am avut la indemana!



Am acoperit ultimul strat de biscuiti cu frisca batuta ramasa (va amintiti ca am pus doar jumatate din ea la crema) si am mazgalit-o (la propriu) cu tubul de topping de cirese. Apoi am facut cateva floricele cu bucatele din ananas in compot (pe care le-am scurs bine in prealabil) si gata!





Se da la rece cateva ore ca sa se inmoaie biscuitii insa exista si varianta sa ii inmuiati (2 secunde) in lapte inainte sa ii asezati in tava. Eu n-am facut asa, m-am temut sa nu se inmoaie prea rau, am asteptat cateva ore dar a meritat!

Decorul este relativ, puteti folosi mai multe fructe, jeleu pentru prajituri (vezi reteta tort de fructe fara coacere)






POFTA BUNA!

2 comentarii:

Retete populare