TAITEI (NOODLES) DE OREZ CU VITA SI LEGUME



Nu mai e un secret ca imi plac taiteii de orez cu legume si sos de soia, insa de dragul diversificarii, am vrut sa incerc si cu vita pentru ca cei cu pui si legume au iesit atat de buni, incat am prins curaj :). Legumele sunt oarecum inlocuibile, nu e musai sa faceti la fel ca mine, insa merita incercata reteta, macar de dragul aromelor.

Ingrediente: 1 pachet taitei de orez
                   300g carne de vitel
                   100ml sos soia sarat
                   50 ml ulei de floarea soarelui
                   1 ardei gras rosu
                   1 ardei gras galben
                   1 ceapa rosie
                   1 morcov
                   o jumatate de dovlecel mic
                   o jumatate de castravete mare
                   sare, piper dupa gust

Mod de preparare: Deoarece carnea de vita nu se comporta la fel ca cea de pui atunci cand este prajita, am tocat sub forma de fasii bucata de carne si am lasat-o la marinat cu putin ulei, putin sos de soia, sare, piper si putina apa minerala. N-am lasat-o de pe o zi pe alta, doar pana cand am tocat legumele si m-am mai invartit prin bucatarie :)



In timp ce se fragezea carnea de vita, am spalat, curatat si taiat legumele sub forma de fideluta. Am umplut o oala mare cu apa si am pus-o la fiert cu un praf de sare (in aceasta oala urma sa pregatesc taiteii, conform instructiunilor de pe pachet).

Apoi am pus o tigaie mare la incins (wok-ul minunat) si am calit carnea de vita in zeama in care am macerat-o de la bun inceput, fara sa mai adaug ulei sau apa.


Am tinut-o la foc potrivit, acoperita cu un capac si am amestecat din cand in cand pana cand s-a rumenit. Apoi am scos-o intr-un bol "tapetat" cu servetele si am acoperit-o cu un capac, lasand-o sa se odihneasca.
Intre timp, apa din oala fierbea de mama focului si am adaugat taiteii din pachet pe care i-am fiert 4-5 minutele amestecand din cand in cand. Apoi i-am scos cu o paleta si i-am mutat in sita pentru spaghete, i-am clatit cu apa rece si i-am lasat la scurs.

Fix in aceeasi tigaie am calit legumele cu uleiul de floarea soarelui.


Cand s-au inmuiat si s-a evaporat zeama, am adaugat taiteii pe care i-am mai calit un pic si la final, carnea de vita. Am pus sosul de soia, sare si piper dupa gust si gata!



POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. Tocmai am terminat de gatit reteta si am si savurat o portie de taitei cu vita. Sunt excelenti! Multumesc pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere

Retete populare