PATEURI CU SUNCA SI CASCAVAL



Ca tin de foame, n-are sens sa va mai spun... important este ca sunt mai gustoase decat un sandwich, mai aspectuoase si mai sanatoase decat tampeniile care zac pe rafturile patiseriilor dubioase din oras. Eu una nu-mi amintesc ultima data cand mi-am facut un sandwich... si nu pentru ca gatesc frecvent, ci pentru ca pur si simplu m-am saturat de acelasi gust sec de paine cu ceva afumatura si cascaval. De McD&Co m-am lecuit demult, asadar cu investitie minima, facem acasa tot ce se poate :)


Ingrediente: un pachet aluat foietaj/foitaj frantuzesc 800g
                  150g sunculita afumata
                  200g cascaval
                  1 ou
                  3-4 linguri de smantana (depinde cat de mare e lingura:))
                  sare daca mai credeti ca e cazul :)



Mod de preparare: Se dezgheata aluatul pe cale naturala. Cred ca v-am mai spus ca nu e indicat sa il fortati la microunde sau mai stiu eu ce idei va vin, e posibil sa nu mai creasca frumos si e pacat :). De data asta, am luat un aluat impartit in 2 foi... nu m-a deranjat, m-am folosit de treaba asta si am facut 2 tipuri de pateuri (ca si forma vorbesc).

Umplutura se face simplisim: se rade cascavalul intr-un bol, se adauga sunculita maruntita, oul batut bine si smantana.



Se amesteca bine toata treaba si daca nu e suficient de sarata, mai puteti adauga sare.


Pentru ca am avut 2 foi, m-am ocupat de ele separat. Am intins pe masa stropita cu faina prima foaie si am taiat-o in patratele in mijlocul carora am pus cate o lingura din compozitia din bol.



Pe acestea le-am impachetat dupa bunul plac si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ca sa fie si mai aspectuoase, le-am uns cu ou.


Le-am dat la cuptorul incins in prealabil cca 30 min (focul trebuie sa fie mediu si constant pe toata durata coacerii  - daca aveti cuptor electric, mentineti temperatura la cca 200 -220 grade).

In timp ce se cocea prima tava, am desfacut si cealalta foaie, insa nu am indepartat folia cu ajutorul careia a fost impachetata pentru ca aveam nevoie de ea mai tarziu. Am intins foaia pe masa (cu folia dedesubt) si am intins restul de compozitie.



Cu ajutorul foliei, am rulat inapoi foaia umpluta si am taiat respectiva "rulada" in rondele de cca 1 cm latime. E musai sa folositi un cutit bine ascutit.



Am asezat rondelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si cand am terminat de copt prima tava, am introdus-o pe aceasta. Nu va sfatuiesc sa coaceti 2 tavi simultan pentru ca riscati sa nu se faca bine: tava de sus nu se va coace bine jos iar cea de jos nu se va coace bine deasupra... cred ca este evident si de ce.


Ideal este sa le serviti calde dar daca nu se poate, merg si reci :).





         POFTA BUNA!

2 comentarii:

Retete populare