Daca ati ramas in pana de idei sau pur si simplu va este pofta, va recomand o reteta de sos pentru chiftele, un sos simplu si rapid care e numai bun pentru piure. Reteta de chiftele e deja pe blog, o sa va reamintesc doar ingredientele si procesul pe scurt, deci o sa ne concentram mai mult asupra sosului.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
1kg carne tocata (porc, vita, piept de pui, combinatie porc/vita sau pui/vita)
2-3 cartofi potriviti ca marime SAU 2-3 morcovi SAU jumatate de miez de paine muiat
1 ceapa
1 capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel
3-4 oua
sare, piper
ulei pentru prajit (chiftelele se prajesc in mult ulei, asigurati-va ca aveti cel putin 0.5l de ulei pentru ca e posibil sa fie nevoie sa completati)
Pentru sos:
2 cepe potrivite
2 ardei ce culoare doriti
250 ml suc/sos de rosii
sare, piper, cimbru, patrunjel verde
2 linguri de ulei, preferabil de masline extra virgin
Mod de preparare: Amestecati ingredientele pentru chiftele (vezi reteta), formati bilute cu mainile umezite si prajiti-le in ulei incins. Le scoateti intr-un bol tapetat cu servetele si le lasati sa se odihneasca pana cand e gata sosul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins. Cand devine sticloasa, se adauga ardeiul cubulete si se caleste si acesta 2-3 minute (nu foarte mult pentru ca daca se prajeste prea tare, incepe incepe sa se desprinda coaja ca la ardeiul copt).
Puteti adauga o cescuta mica de apa si inabusi legumele ca sa fie mai fragede. Apoi adaugati sosul de rosii, condimentele si fierbeti cca 5 minute. Adaugati chiftelutele si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu un capac, cca 10 minutele.
La final presarati patrunjelul verde tocat fin si gata mancarica!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu